Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, dziecinnie łatwie, idealne do piwka.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 373
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 373
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na 6 części.
Na środku każdej części układamy: plasterek kindziuka, plasterek sera wędzonego i znowu plasterek kindziuka. Składamy na pół, żeby otrzymać sakiewki i lepimy boki.
Układamy na blaszce wyściełanej pergaminem i dekorujemy startym żółtym serem.
Pieczemy około 15 minut - do uzyskania złotego koloru - w temperaturze około 220 st.
Podajemy z zimnym, dobrym piwkiem. Smacznego.