Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, dziecinnie łatwie, idealne do piwka.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13127
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2496
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3645
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4566
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13127
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2496
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3645
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4566
Składniki
Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na 6 części.
Na środku każdej części układamy: plasterek kindziuka, plasterek sera wędzonego i znowu plasterek kindziuka. Składamy na pół, żeby otrzymać sakiewki i lepimy boki.
Układamy na blaszce wyściełanej pergaminem i dekorujemy startym żółtym serem.
Pieczemy około 15 minut - do uzyskania złotego koloru - w temperaturze około 220 st.
Podajemy z zimnym, dobrym piwkiem. Smacznego.