Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, dziecinnie łatwie, idealne do piwka.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1012
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8772
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3100
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1012
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8772
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3100
Składniki
Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na 6 części.
Na środku każdej części układamy: plasterek kindziuka, plasterek sera wędzonego i znowu plasterek kindziuka. Składamy na pół, żeby otrzymać sakiewki i lepimy boki.
Układamy na blaszce wyściełanej pergaminem i dekorujemy startym żółtym serem.
Pieczemy około 15 minut - do uzyskania złotego koloru - w temperaturze około 220 st.
Podajemy z zimnym, dobrym piwkiem. Smacznego.