Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy goście poczują głód, oprócz przekąsek można zaproponować im tę elegancką sałatkę balową!!! :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7621
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2721
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7621
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2721
Składniki
Selery obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie (mają być twardawe). Migdały sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w piórka. Orzechy uprażyć w piekarniku, wystudzić, posiekać. Oliwki przekroić na pół.
Selery pokroić, po czym skropić łyżką soku z cytryny. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok, a pozostałe obrać i pokroić w kostkę.
Seler naciowy umyć i pokroić w talarki. Oba rodzaje selera wymieszać z orzechami, migdałami, pomarańczami i oliwkami. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Następnie wlać sok pomarańczowy i cytrynowy. Wszystko dokładnie wymieszać, po czym przełożyć do salaterki. RADA: Pomarańcze można zastąpić różowymi grejpfrutami, wówczas do sałatki należy dodać nieco więcej cukru:)) Smacznego!!