Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy goście poczują głód, oprócz przekąsek można zaproponować im tę elegancką sałatkę balową!!! :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425115
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425115
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Składniki
Selery obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie (mają być twardawe). Migdały sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w piórka. Orzechy uprażyć w piekarniku, wystudzić, posiekać. Oliwki przekroić na pół.
Selery pokroić, po czym skropić łyżką soku z cytryny. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok, a pozostałe obrać i pokroić w kostkę.
Seler naciowy umyć i pokroić w talarki. Oba rodzaje selera wymieszać z orzechami, migdałami, pomarańczami i oliwkami. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Następnie wlać sok pomarańczowy i cytrynowy. Wszystko dokładnie wymieszać, po czym przełożyć do salaterki. RADA: Pomarańcze można zastąpić różowymi grejpfrutami, wówczas do sałatki należy dodać nieco więcej cukru:)) Smacznego!!