Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy goście poczują głód, oprócz przekąsek można zaproponować im tę elegancką sałatkę balową!!! :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Selery obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie (mają być twardawe). Migdały sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w piórka. Orzechy uprażyć w piekarniku, wystudzić, posiekać. Oliwki przekroić na pół.
Selery pokroić, po czym skropić łyżką soku z cytryny. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok, a pozostałe obrać i pokroić w kostkę.
Seler naciowy umyć i pokroić w talarki. Oba rodzaje selera wymieszać z orzechami, migdałami, pomarańczami i oliwkami. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Następnie wlać sok pomarańczowy i cytrynowy. Wszystko dokładnie wymieszać, po czym przełożyć do salaterki. RADA: Pomarańcze można zastąpić różowymi grejpfrutami, wówczas do sałatki należy dodać nieco więcej cukru:)) Smacznego!!