Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kurczaka w sosie koperkowo-czosnkowym
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Składniki
filety z kurczaka nasolić, popieprzyć upiec na małym ogniu, ostudzić. Ząbki czosnku rozgnieść, dodać 1/2 szklanki soku z puszki ananasów. Ser pokroić w kostkę, dodać pokrojene ananasy, kukurydzę, ostudzone i pokrojone filety z kurczaka, drobno pokrolony koperek, majonez w/g uznania oraz sok ananasowy z czosnkiem. Wymieszać odstawić na 1-2 godziny. Podawać z bagietką lub innym "białym pieczywem". Nie ograniczać czosnku.