Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka czosnkowo- koperkowa

Sałatka czosnkowo- koperkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 129

Dodano:

Odsłon: 5571

Sałatka z kurczaka w sosie koperkowo-czosnkowym

Składniki

  • filet z kurczaka, 2
  • ząbek czosnku, 3-4
  • ser żółty, 20 dk
  • kukurydza, puszka
  • ananasy, puszka
  • koperek, pęczek
  • majonez, w/g uznania
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka czosnkowo- koperkowa

Przygotowanie

  1. filety z kurczaka nasolić, popieprzyć upiec na małym ogniu, ostudzić. Ząbki czosnku rozgnieść, dodać 1/2 szklanki soku z puszki ananasów. Ser pokroić w kostkę, dodać pokrojene ananasy, kukurydzę, ostudzone i pokrojone filety z kurczaka, drobno pokrolony koperek, majonez w/g uznania oraz sok ananasowy z czosnkiem. Wymieszać odstawić na 1-2 godziny. Podawać z bagietką lub innym "białym pieczywem". Nie ograniczać czosnku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

saul66 10 grudnia 2007 Zapomniałem o jajkach ; 2-3 pokrojone w kostkę

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń