Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna alternatywa dla mięsa:-)
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1067
Polecam.
Odsłon: 1031
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 993
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1067
Polecam.
Odsłon: 1031
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 993
Składniki
piersi umyc, oczyścic z błonek pokroic w sporą kostkę. przyprawy wymieszac w miseczce z olejem i zalac piersiowe kostki, przypraw nie żałowac. najlepiej to zrobic dzień wcześniej tak aby kosteczki mogły się zmacerowac dobrze przez całą noc w lodówce. usmażyc na złotobrązowo, patelnię z mieskiem odstawic aby przestygło
kapustkę drobno poszatkowac przełożyc do miski i odstawic. kukurydzę i pieczarki odsączyc z zalewy, pieczarki pokroic w plasterki- odstawic . paprykę umyc, przekroic na pół, wydrążyc środek, pokroic w drobną kostkę odstawic na bok. ogóreczki pokroic w plasterki odstawic na bok.
szklaną miskę wysmarowac majonezem , dno posypac połową kapusty pekińskiej, na to pół kukurydzy, na to ketchup, na to po połowie papryki żółtej i czerwonej, na to majonez na to połowę pieczarek i ogóreczków, na to ketchup, na to piersi wraz z olejem, delikatnie ugnieśc aby cały sok rozpłynął się po reszcie warzyw. leciutko posmarowac majonezem.
na to wyłożyc resztę kukurydzy, troszkę ketchupu, resztę papryki żółtej i czrwonej, troszeczkę majonezu, resztę pieczarek i ogóreczków, na to ketchup oraz resztę kapusty pekińskiej. najlepsze jast jak sobie tak troszkę to poleżakuje w lodówce:-) smacznego