Do góry

Przekąski Przepis na:

Salatka Waldrof

Salatka Waldrof

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1651

Dodano:

Odsłon: 1202

Dla amatorow salatek owocowych

Składniki

  • zielone jablka, 8 sztuk
  • zielone winogrona, nieduza kisc
  • seler naciowy, 1 lodyga
  • smietana 10%, 200g
  • smietana 36%, 500ml
  • orzechy wloskie, 2 garsci
  • Grand Mariner likier, 50 ml
  • cukier puder, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Salatka Waldrof

Przygotowanie

  1. Jablka kroimy w drobna kostke, winogrona przecinamy na cztery czesci. Seler siekamy bardzo drobniutko.Wszystko razem mieszamy.

  2. Dodajemy smietane 10%, likier i doprawiamy cukrem pudrem. Smietane 36% ubijamy, ale tak zeby nie byla za sztywna. Ubita smietane dodajemy do salatki i delikatnie mieszamy.

  3. Orzechy wloskie rozdrabniamy w dloniach i posypujemy wierzch salatki. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń