Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Walentynkowa przystawka :* Oczywiście nie tylko na Walentynki, bardzo smaczna. Troszkę podobna do greckiej...
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8716
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7393
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5055
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328103
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8716
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7393
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5055
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328103
Składniki
Kapuste pekińską kroimy w bardzo grube kawałki (sałatę rwiemy na kawałki), cebulę kroimy w krążki. Pomidory kroimy na kawałki i usuwamy z nich miąższ. Można użyć pomidorków koktajlowych, które dzielimy tylko na pół. Ogórek kroimy w plasterki. Oliwki dzielimy na połówki. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przygotowujemy sos koperkowy według przepisu na opakowaniu - mieszamy go z wodą i oliwą. Wybrałam sos koperkowy bo wydaje mi się najbardziej odpowiedni do łososia. Fete pokrojoną w kostkę wrzucamy do sałatki i bardzo delikatnie mieszamy - tak, żeby feta się nie pokruszyła. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Po nałożeniu sałatki na talerz dodkładamy do niej łososia. Sałatkę podałam z przygotowanym pieczywem czosnkowym.
SMACZNEGO!