Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Walentynkowa przystawka :* Oczywiście nie tylko na Walentynki, bardzo smaczna. Troszkę podobna do greckiej...
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14857
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2886
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3427
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14857
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2886
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3427
Składniki
Kapuste pekińską kroimy w bardzo grube kawałki (sałatę rwiemy na kawałki), cebulę kroimy w krążki. Pomidory kroimy na kawałki i usuwamy z nich miąższ. Można użyć pomidorków koktajlowych, które dzielimy tylko na pół. Ogórek kroimy w plasterki. Oliwki dzielimy na połówki. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przygotowujemy sos koperkowy według przepisu na opakowaniu - mieszamy go z wodą i oliwą. Wybrałam sos koperkowy bo wydaje mi się najbardziej odpowiedni do łososia. Fete pokrojoną w kostkę wrzucamy do sałatki i bardzo delikatnie mieszamy - tak, żeby feta się nie pokruszyła. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Po nałożeniu sałatki na talerz dodkładamy do niej łososia. Sałatkę podałam z przygotowanym pieczywem czosnkowym.
SMACZNEGO!