Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z mozzarelli i arbuza podana z sorbetem z bazylii

Sałatka z mozzarelli i arbuza podana z sorbetem z bazylii

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1762

Dodano:

Odsłon: 2145

Sałatka z mozzarelli i arbuza podana z sorbetem z bazylii to nie jest zwykła sałatka. Warto spróbować tej niezwykłej salatki i ptrzekąski. PYCHA ! ! !

Składniki

  • mozzarella, 2 duze kulki
  • arbuz, 50 dag
  • pęczek bazylii
  • kilka listków sałaty
  • filizanka cukru
  • limonka
  • sok z cytryny, 2 szt
  • filizanka wody
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z mozzarelli i arbuza podana z sorbetem z bazylii

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Ugotuj syrop z polowy cukru, soku z cytryny i filizanki wody.
    Dodaj do niego łodygi bazylii i schłódź wywar.
    Pokrój w wąskie paski listki bazylii.
    Dodaj je do ostudzonego wywaru, wymieszaj i włóż całość do zamrażarki.
    Podczas mrożenia, co 15-20 minut mieszaj, by nie powstała bryła lodu.
    Z zamrażalnika powinnaś wyjąc sorbet. Uformuj z niego kulę. rozłóż na talerzu listki sałaty, połóż na nich sorbet, obok rozłóż plastry mozzarelli i arbuza. Roztapiający sie sorbet jest smacznym sosem tej lekkiej przekąski.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń