Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1761
Dodano: 27.01.2008
Odsłon: 2144
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie:
Ugotuj syrop z polowy cukru, soku z cytryny i filizanki wody.
Dodaj do niego łodygi bazylii i schłódź wywar.
Pokrój w wąskie paski listki bazylii.
Dodaj je do ostudzonego wywaru, wymieszaj i włóż całość do zamrażarki.
Podczas mrożenia, co 15-20 minut mieszaj, by nie powstała bryła lodu.
Z zamrażalnika powinnaś wyjąc sorbet. Uformuj z niego kulę. rozłóż na talerzu listki sałaty, połóż na nich sorbet, obok rozłóż plastry mozzarelli i arbuza. Roztapiający sie sorbet jest smacznym sosem tej lekkiej przekąski.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)