Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z mozzarelli i arbuza podana z sorbetem z bazylii to nie jest zwykła sałatka. Warto spróbować tej niezwykłej salatki i ptrzekąski. PYCHA ! ! !
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10806
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3463
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2513
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10806
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3463
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2513
Składniki
Przygotowanie: Ugotuj syrop z polowy cukru, soku z cytryny i filizanki wody. Dodaj do niego łodygi bazylii i schłódź wywar. Pokrój w wąskie paski listki bazylii. Dodaj je do ostudzonego wywaru, wymieszaj i włóż całość do zamrażarki. Podczas mrożenia, co 15-20 minut mieszaj, by nie powstała bryła lodu. Z zamrażalnika powinnaś wyjąc sorbet. Uformuj z niego kulę. rozłóż na talerzu listki sałaty, połóż na nich sorbet, obok rozłóż plastry mozzarelli i arbuza. Roztapiający sie sorbet jest smacznym sosem tej lekkiej przekąski.