Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z mozzarelli i arbuza podana z sorbetem z bazylii to nie jest zwykła sałatka. Warto spróbować tej niezwykłej salatki i ptrzekąski. PYCHA ! ! !
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3894
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423024
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2545
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3894
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423024
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2545
Składniki
Przygotowanie: Ugotuj syrop z polowy cukru, soku z cytryny i filizanki wody. Dodaj do niego łodygi bazylii i schłódź wywar. Pokrój w wąskie paski listki bazylii. Dodaj je do ostudzonego wywaru, wymieszaj i włóż całość do zamrażarki. Podczas mrożenia, co 15-20 minut mieszaj, by nie powstała bryła lodu. Z zamrażalnika powinnaś wyjąc sorbet. Uformuj z niego kulę. rozłóż na talerzu listki sałaty, połóż na nich sorbet, obok rozłóż plastry mozzarelli i arbuza. Roztapiający sie sorbet jest smacznym sosem tej lekkiej przekąski.