Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z mozzarelli i arbuza podana z sorbetem z bazylii to nie jest zwykła sałatka. Warto spróbować tej niezwykłej salatki i ptrzekąski. PYCHA ! ! !
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11530
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12117
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2474
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11530
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12117
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2474
Składniki
Przygotowanie: Ugotuj syrop z polowy cukru, soku z cytryny i filizanki wody. Dodaj do niego łodygi bazylii i schłódź wywar. Pokrój w wąskie paski listki bazylii. Dodaj je do ostudzonego wywaru, wymieszaj i włóż całość do zamrażarki. Podczas mrożenia, co 15-20 minut mieszaj, by nie powstała bryła lodu. Z zamrażalnika powinnaś wyjąc sorbet. Uformuj z niego kulę. rozłóż na talerzu listki sałaty, połóż na nich sorbet, obok rozłóż plastry mozzarelli i arbuza. Roztapiający sie sorbet jest smacznym sosem tej lekkiej przekąski.