Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie, o ciekawym smaku
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu.Odcedzamy i przekladamy do miski.
Pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy w paseczki, dodajemy do makaronu.
Ziarno slonecznika podsmażamy na suchej patelni na bardzo malym ogniu na zloty kolor, nastepnie dodajemy do pozostalych skladnikow.
Sos:do przygotowania sosu wykorzystujemy oliwe/zalewe z suszonych pomidorow.Dodajemy do niej bazylie(mozna dać pól paczki, jesli ktoś nie przepada), sosik Konorr i przeciśnięty przez praskę czosnek.Odstawiamy na 10-15 min, po czym dodajemy do pozostalych skladników i mieszamy.Salatka najlepiej smakuje na cieplo, można ją podgrzać na patelni lub w mikrofalówce.Smacznego