Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie, o ciekawym smaku
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1448
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 501
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1448
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 501
Składniki
Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu.Odcedzamy i przekladamy do miski.
Pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy w paseczki, dodajemy do makaronu.
Ziarno slonecznika podsmażamy na suchej patelni na bardzo malym ogniu na zloty kolor, nastepnie dodajemy do pozostalych skladnikow.
Sos:do przygotowania sosu wykorzystujemy oliwe/zalewe z suszonych pomidorow.Dodajemy do niej bazylie(mozna dać pól paczki, jesli ktoś nie przepada), sosik Konorr i przeciśnięty przez praskę czosnek.Odstawiamy na 10-15 min, po czym dodajemy do pozostalych skladników i mieszamy.Salatka najlepiej smakuje na cieplo, można ją podgrzać na patelni lub w mikrofalówce.Smacznego