Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do zimnych mięs.
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 153
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 156
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 153
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 156
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, jaja ugotować na twardo i ostudzić. Ostudzone i obrane ziemniaki pokroić w grubszą kostkę lub cienkie plastry. Jabłka pokroić w słupki i skropić sokiem z cytryny. Ogórki pokroić w plasterki, cebulę posiekać w drobną kostkę. Umyty i osuszony koperek podzielić, część pozostawić do dekoracji, a resztę posiekać. Śmietanę ubić na półsztywno. Wymieszać majonez z jogurtem, przyprawić solą i pieprzem, dodać posiekany koper, wymieszać ze śmietaną. Pokrojone ziemniaki wymieszać z pokrojonymi w paski śledziami, jabłkiem, ogórkami, kaparami i ogórkiem. Dodać przygotowany sos. Całość odstawić na 30 minut do lodówki. Obrane jaja pokroić w ósemki, jedno jajo pokroić w plastry do dekoracji. Całość delikatnie wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować plastrami jajka i koperkiem. Smacznego.