Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do zimnych mięs.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457169
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1317
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2169
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457169
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1317
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2169
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, jaja ugotować na twardo i ostudzić. Ostudzone i obrane ziemniaki pokroić w grubszą kostkę lub cienkie plastry. Jabłka pokroić w słupki i skropić sokiem z cytryny. Ogórki pokroić w plasterki, cebulę posiekać w drobną kostkę. Umyty i osuszony koperek podzielić, część pozostawić do dekoracji, a resztę posiekać. Śmietanę ubić na półsztywno. Wymieszać majonez z jogurtem, przyprawić solą i pieprzem, dodać posiekany koper, wymieszać ze śmietaną. Pokrojone ziemniaki wymieszać z pokrojonymi w paski śledziami, jabłkiem, ogórkami, kaparami i ogórkiem. Dodać przygotowany sos. Całość odstawić na 30 minut do lodówki. Obrane jaja pokroić w ósemki, jedno jajo pokroić w plastry do dekoracji. Całość delikatnie wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować plastrami jajka i koperkiem. Smacznego.