Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do zimnych mięs.
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 159
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 85
Łatwe ciasto w kolorze różowym.
Odsłon: 4975
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 159
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 85
Łatwe ciasto w kolorze różowym.
Odsłon: 4975
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, jaja ugotować na twardo i ostudzić. Ostudzone i obrane ziemniaki pokroić w grubszą kostkę lub cienkie plastry. Jabłka pokroić w słupki i skropić sokiem z cytryny. Ogórki pokroić w plasterki, cebulę posiekać w drobną kostkę. Umyty i osuszony koperek podzielić, część pozostawić do dekoracji, a resztę posiekać. Śmietanę ubić na półsztywno. Wymieszać majonez z jogurtem, przyprawić solą i pieprzem, dodać posiekany koper, wymieszać ze śmietaną. Pokrojone ziemniaki wymieszać z pokrojonymi w paski śledziami, jabłkiem, ogórkami, kaparami i ogórkiem. Dodać przygotowany sos. Całość odstawić na 30 minut do lodówki. Obrane jaja pokroić w ósemki, jedno jajo pokroić w plastry do dekoracji. Całość delikatnie wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować plastrami jajka i koperkiem. Smacznego.