Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 1080
Dodano: 27.12.2007
Odsłon: 12012
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Winogrona umyj i osusz, oliwki dokładnie osusz z zalewy. Bryndzę rozgnieć widelcem, obficie posyp pieprzem. Nabierz na dłoń nieco bryndzy, ułóż na niej winogrono albo oliwkę, otocz serem i uformuj kulkę, podobnie jak szykuje się kluski śląskie albo pyzy.
Delikatnie przełóż na talerz. Winogronowe i oliwkowe kulki wstaw do lodówki na godzinę.
W tym czasie drobno posiekaj albo ubij w moździerzu orzechy pistacjowe, obtoczysz w nich kulki z winogronami w środku. Oscypek zetrzyj na tarce o średnich oczkach, w wiórkach obtocz kulki nadziewane oliwką. Przed podaniem przechowuj w lodówce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)