Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 16 kulek. 1 Kulka zawiera 42 kcal
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 827
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1705
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6223
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8989
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 827
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1705
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6223
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8989
Składniki
Winogrona umyj i osusz, oliwki dokładnie osusz z zalewy. Bryndzę rozgnieć widelcem, obficie posyp pieprzem. Nabierz na dłoń nieco bryndzy, ułóż na niej winogrono albo oliwkę, otocz serem i uformuj kulkę, podobnie jak szykuje się kluski śląskie albo pyzy. Delikatnie przełóż na talerz. Winogronowe i oliwkowe kulki wstaw do lodówki na godzinę. W tym czasie drobno posiekaj albo ubij w moździerzu orzechy pistacjowe, obtoczysz w nich kulki z winogronami w środku. Oscypek zetrzyj na tarce o średnich oczkach, w wiórkach obtocz kulki nadziewane oliwką. Przed podaniem przechowuj w lodówce.