Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 16 kulek. 1 Kulka zawiera 42 kcal
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 286
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2748
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1646
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14427
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 286
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2748
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1646
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14427
Składniki
Winogrona umyj i osusz, oliwki dokładnie osusz z zalewy. Bryndzę rozgnieć widelcem, obficie posyp pieprzem. Nabierz na dłoń nieco bryndzy, ułóż na niej winogrono albo oliwkę, otocz serem i uformuj kulkę, podobnie jak szykuje się kluski śląskie albo pyzy. Delikatnie przełóż na talerz. Winogronowe i oliwkowe kulki wstaw do lodówki na godzinę. W tym czasie drobno posiekaj albo ubij w moździerzu orzechy pistacjowe, obtoczysz w nich kulki z winogronami w środku. Oscypek zetrzyj na tarce o średnich oczkach, w wiórkach obtocz kulki nadziewane oliwką. Przed podaniem przechowuj w lodówce.