Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 16 kulek. 1 Kulka zawiera 42 kcal
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2425
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1568
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 564
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3707
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1473
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2425
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1568
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 564
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3707
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1473
Składniki
Winogrona umyj i osusz, oliwki dokładnie osusz z zalewy. Bryndzę rozgnieć widelcem, obficie posyp pieprzem. Nabierz na dłoń nieco bryndzy, ułóż na niej winogrono albo oliwkę, otocz serem i uformuj kulkę, podobnie jak szykuje się kluski śląskie albo pyzy. Delikatnie przełóż na talerz. Winogronowe i oliwkowe kulki wstaw do lodówki na godzinę. W tym czasie drobno posiekaj albo ubij w moździerzu orzechy pistacjowe, obtoczysz w nich kulki z winogronami w środku. Oscypek zetrzyj na tarce o średnich oczkach, w wiórkach obtocz kulki nadziewane oliwką. Przed podaniem przechowuj w lodówce.