Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w sosie pomidorowym z cebulą. Delikatne podanie śledzi i bardzo smaczne. Młodszej części rodziny smakowało bardzo! Takie właśnie będę robić na różnego rodzaju spotkania czy przy stole świątecznym czy bez okazji. Śledzie w sosie pomidorowym to bardzo prosta do wykonania przekąska!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1988
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1988
Składniki
Śledzie moczyłam przez 3 godziny w zimnej wodzie, przez ten czas dwukrotnie podmieniałam wodę. Odsączyłam i pokroiłam w paski ok. 2 cm szerokości.
W rondelku zagotowałam wodę z octem, cukrem, liściem, zielem angielskim, paprykami i koncentratem pomidorowym. Na patelni zeszkliłam i lekko zarumieniłam pokrojoną w piórka cebulę. Połączyłam z sosem pomidorowym. Sos wystudziłam i dołożyłam pokrojone płaty śledziowe. Wstawiłam do lodówki na dobę, po tym czasie można było już jeść śledzie.