Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska, można zabrać ją do pracy na drugie śniadanie lub dać dziecku do szkoły. Znakomicie sprawdzi się na każdą imprezę oraz na piknik. Zrobienie zajmie nam zaledwie chwilę a smak w ustach pozostanie na długo.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1246
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 574
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1246
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 574
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Składniki
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki. Ogórka kroimy na bardzo cienkie i wąskie paseczki. Plasterki salami przekrawamy na pół. Sałatę myjemy i strzępimy na mniejsze kawałki.
Placek tortilli smarujemy serkiem naturalnym (ja używam czosnkowego, ale może być każdy w zależności od upodobań). Na posmarowanym placku układamy sałatę. Możemy poczekać ok. 5 minut, wówczas placek zmięknie i będzie go nam później łatwiej zrolować.
Na placku układamy plasterki salami, przekładając słupkami ogórków.
Placek rolujemy i zawijamy. Aby lepiej było nam pokroić, zawijamy w folię spożywcza i umieszczamy na ok. 1 godzinę w lodówce.
Gotową roladę ostrym nożem kroimy na kawałki, odcinając brzegi. Smacznego