Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z tortilli z salami

Ślimaczki z tortilli z salami

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 75

Dodano:

Odsłon: 40451

Idealna przekąska, można zabrać ją do pracy na drugie śniadanie lub dać dziecku do szkoły. Znakomicie sprawdzi się na każdą imprezę oraz na piknik. Zrobienie zajmie nam zaledwie chwilę a smak w ustach pozostanie na długo.

Składniki

> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki.
    Ogórka kroimy na bardzo cienkie i wąskie paseczki. Plasterki salami przekrawamy na pół.
    Sałatę myjemy i strzępimy na mniejsze kawałki.

  2. Placek tortilli smarujemy serkiem naturalnym (ja używam czosnkowego, ale może być każdy w zależności od upodobań). Na posmarowanym placku układamy sałatę. Możemy poczekać ok. 5 minut, wówczas placek zmięknie i będzie go nam później łatwiej zrolować.

  3. Na placku układamy plasterki salami, przekładając słupkami ogórków.

  4. Placek rolujemy i zawijamy. Aby lepiej było nam pokroić, zawijamy w folię spożywcza i umieszczamy na ok. 1 godzinę w lodówce.

  5. Gotową roladę ostrym nożem kroimy na kawałki, odcinając brzegi.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anonymous.375227 15 stycznia 2019 Robiłam identyczne ślimaczki tylko, że z łososiem :) Jednak dziś spróbuję wersji z salami, ponieważ zostało nam trochę tego w obsybce z dobrowolskich. A szkoda marnować tak dobre mięsko.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdakos 20 października 2016 O super! właśnie czegoś takiego szukałam :-)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń