Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska, można zabrać ją do pracy na drugie śniadanie lub dać dziecku do szkoły. Znakomicie sprawdzi się na każdą imprezę oraz na piknik. Zrobienie zajmie nam zaledwie chwilę a smak w ustach pozostanie na długo.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1235
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 242
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4328
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1235
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 242
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4328
Składniki
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki. Ogórka kroimy na bardzo cienkie i wąskie paseczki. Plasterki salami przekrawamy na pół. Sałatę myjemy i strzępimy na mniejsze kawałki.
Placek tortilli smarujemy serkiem naturalnym (ja używam czosnkowego, ale może być każdy w zależności od upodobań). Na posmarowanym placku układamy sałatę. Możemy poczekać ok. 5 minut, wówczas placek zmięknie i będzie go nam później łatwiej zrolować.
Na placku układamy plasterki salami, przekładając słupkami ogórków.
Placek rolujemy i zawijamy. Aby lepiej było nam pokroić, zawijamy w folię spożywcza i umieszczamy na ok. 1 godzinę w lodówce.
Gotową roladę ostrym nożem kroimy na kawałki, odcinając brzegi. Smacznego