Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo, szybkie proste i sezonowe ciasto. Skradnie serca nie tylko łasuchów ;)
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2727
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 534
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 179
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 530
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2727
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 534
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 179
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 530
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 213
Składniki
Posypka : płatki owsiane, płatki migdałów, otręby oraz brązowy cukier mieszamy w salaterce i odstawiamy.
Mieszamy mokre składniki: jajko, maślankę oraz olej i dodajemy do suchych: przesianej mąki, cynamonu, proszku do pieczenia. Mieszamy.
Wykładamy na formę kwadratową 20x26 i układamy pokrojone na pół śliwki skórką do dołu lub kroimy śliwki w ćwiartki i układamy ściśle obok siebie. Wierzch posypujemy naszą posypką.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180stopni na 30-40min