Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo, szybkie proste i sezonowe ciasto. Skradnie serca nie tylko łasuchów ;)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Składniki
Posypka : płatki owsiane, płatki migdałów, otręby oraz brązowy cukier mieszamy w salaterce i odstawiamy.
Mieszamy mokre składniki: jajko, maślankę oraz olej i dodajemy do suchych: przesianej mąki, cynamonu, proszku do pieczenia. Mieszamy.
Wykładamy na formę kwadratową 20x26 i układamy pokrojone na pół śliwki skórką do dołu lub kroimy śliwki w ćwiartki i układamy ściśle obok siebie. Wierzch posypujemy naszą posypką.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180stopni na 30-40min