Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo, szybkie proste i sezonowe ciasto. Skradnie serca nie tylko łasuchów ;)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 185
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 61
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 185
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 61
Składniki
Posypka : płatki owsiane, płatki migdałów, otręby oraz brązowy cukier mieszamy w salaterce i odstawiamy.
Mieszamy mokre składniki: jajko, maślankę oraz olej i dodajemy do suchych: przesianej mąki, cynamonu, proszku do pieczenia. Mieszamy.
Wykładamy na formę kwadratową 20x26 i układamy pokrojone na pół śliwki skórką do dołu lub kroimy śliwki w ćwiartki i układamy ściśle obok siebie. Wierzch posypujemy naszą posypką.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180stopni na 30-40min