Do góry

Przekąski Przepis na:

Słoneczne jeżyki

Słoneczne jeżyki

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 59

Dodano:

Odsłon: 553

Moje dzieci je uwielbiają. Ryż gotuję al,dente i odstawiam do ostygnięcia. Pierś kurczaka kroję drobniutko,duszę w przyprawach (gyros,lub standardowo sól pieprz,papryka słodka,bazylia) Do przestudzonego ryżu i mięska dodaję 1 jajko,formuję placuszki i smaże z obu stron na jasnozłoty kolor,posypuję serem żółtym i pietruszką. Ps.Można dodać też pieczarki. Placuszki smakują i na ciepło i na zimno.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Słoneczne jeżyki

Przygotowanie

  1. Ryż gotuję al,dente i odstawiam do ostygnięcia.

    Pierś kurczaka kroję drobniutko,duszę w przyprawach (gyros,lub standardowo sól pieprz,papryka słodka,bazylia)

  2. Do przestudzonego ryżu i mięska dodaję 1 jajko,formuję placuszki i smaże z obu stron na jasnozłoty kolor,posypuję serem żółtym i pietruszką.

    Ps.Można dodać też pieczarki.
    Placuszki smakują i na ciepło i na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń