Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy ktoś pamięta jeszcze szyszki, które mama pichciła dla nas w kuchni? nie? oto przepis. :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1158
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1195
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13276
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1158
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1195
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13276
Składniki
krówki wsypujemy do garnuszka i roztapiamy, jeśli ktoś jest leniwy można lekko podgrzać masę korówkową dostępną w sklepach w puszkach, aby uzyskać nieco płynniejszą wersję słodkości. Do tego wsypujemy ryż preparowany i razem dobrze mieszamy. kolejno łyżką nabieramy nasz oblepiony ryż i za pomocą drugiej łyżki formujemy kształt łyżki obiadowej - szyszki. Gotowe odstawiamy na talerz i czekamy aż nasze szyszki zastygną. i Gotowe. :)