Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste - gdy brak pomysłu na obiad. Dla fanów serów nie lada gratka.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8062
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1162
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9834
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4527
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8062
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1162
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9834
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4527
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Składniki
Oliwę podgrzewamy na patelni.
Ser pleśniowy - okrągły, owalny czy trójkątny - kroimy w poprzek na pół.
Obtaczamy każdą połówkę w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z przyprawami (można dobrać wg uznania).
Kładziemy przygotowany serek na rozgrzanym oleju. Smażymy po ok. 1-2 min z każdej strony, delikatnie przesuwając.
Można zajadać je same, ale dobrze smakują z chlebkiem, kaszą, puree czy makaronem. Wtedy sprawdza się doskonale sos serowy.