Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste - gdy brak pomysłu na obiad. Dla fanów serów nie lada gratka.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Oliwę podgrzewamy na patelni.
Ser pleśniowy - okrągły, owalny czy trójkątny - kroimy w poprzek na pół.
Obtaczamy każdą połówkę w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z przyprawami (można dobrać wg uznania).
Kładziemy przygotowany serek na rozgrzanym oleju. Smażymy po ok. 1-2 min z każdej strony, delikatnie przesuwając.
Można zajadać je same, ale dobrze smakują z chlebkiem, kaszą, puree czy makaronem. Wtedy sprawdza się doskonale sos serowy.