Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste - gdy brak pomysłu na obiad. Dla fanów serów nie lada gratka.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1574
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231992
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5068
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1574
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231992
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5068
Składniki
Oliwę podgrzewamy na patelni.
Ser pleśniowy - okrągły, owalny czy trójkątny - kroimy w poprzek na pół.
Obtaczamy każdą połówkę w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z przyprawami (można dobrać wg uznania).
Kładziemy przygotowany serek na rozgrzanym oleju. Smażymy po ok. 1-2 min z każdej strony, delikatnie przesuwając.
Można zajadać je same, ale dobrze smakują z chlebkiem, kaszą, puree czy makaronem. Wtedy sprawdza się doskonale sos serowy.