Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 103
Dodano: 26.03.2010
Odsłon: 62948
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Do misku włożyć mięo mielone. Cebulkę pokroić na drobną kosteczkę, czosnek posiekać i dodać do mięsa. Wymieszać. Następnie dodać sól, pieprz, paprykę i kolejny raz dobrze wymieszać. Odstawić.
Ciasto francuskie wyjęte prosto z lodówki rozwinąć. Rozsmarować równomiernie na całym cieście mięso, na jednym z brzegów ciasta ułożyć ugotowane 3 jajka. całość zwinąć w rulon, oba boki zwiniętego ciasta zagnieść tak aby nic nie wypłynęło.
Formę wyłożyć papierem, delikatnie ułożyć w niej ciasto. Górę ciasta wysmarować żółtkiem.Formę z ciastem włożyć do rozgrzanego piekarnika.Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu zawijańca, pozostawic go w formie. Gdy wystygnie delikatnie pokroić można podawać z sałatką. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (13)

rockfanka73 25 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
fajny ten zajączek... adanie wyglada przepysznie nic tylko próbować4 Kto głosował? | Odpowiedz

katarzyna13535 20 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
zdecydowanie : wyprobuje- przepis fantastyczny!!! :))4 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 28 maja 2010Zgłoś do usunięcia
nie mogę patrzeć na tego zająca/królika...0 Kto głosował? | Odpowiedz

Olisia 11 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wybaczcie że tak późno piszę :) Bułka jak najbardziej, można sprawdzić tez odrobinę ryży a co tam :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

EdaKo 09 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Może popełniłam profanacje, ale dodałam bułkę jak do mielonych i....było super4 Kto głosował? | Odpowiedz

Gruba-dynia 07 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Witaj!Przepis brzmi pięknie, chcę go wypróbować, mam tylko jedno pytanie: czy do mięsa nie należy dodać bułki, jak do mielonych? Pozdrawiam :-)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo apetycznie wygląda ten zawijaniec a dekoracja też ładna, świąteczna4 Kto głosował? | Odpowiedz

gabriel13 05 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Oliwia-oszołom powiedz Ty antytalencie kulinarny, ile byś trzymała to danie żeby kurz się osiadł?co Ci przeszkadza dekoracja? - daj w końcu jakiś przepis, "Olisia" nie przejmuj się bo to beztalencie tylko czycha,żeby dodać komuś jakąś swoją głupią uwagę4 Kto głosował? | Odpowiedz

Olisia 02 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Zarka33 gwarantuje że ciasto nie odejdzie :)od mięska nie będzie żadnej nieestetycznej dziury :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 01 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
zawijaniec na pewno jest pyszny, ale ta dekoracja... kurczaki, zając, albo królik - pluszaki, których kurz nie omija. mnie osobiście takie połączenie nie pasuje, nie wygląda to apetycznie.0 Kto głosował? | Odpowiedz