Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna prezencja, zachwycający smak :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119013
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8819
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3199
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2804
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119013
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8819
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3199
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2804
Składniki
Do misku włożyć mięo mielone. Cebulkę pokroić na drobną kosteczkę, czosnek posiekać i dodać do mięsa. Wymieszać. Następnie dodać sól, pieprz, paprykę i kolejny raz dobrze wymieszać. Odstawić.
Ciasto francuskie wyjęte prosto z lodówki rozwinąć. Rozsmarować równomiernie na całym cieście mięso, na jednym z brzegów ciasta ułożyć ugotowane 3 jajka. całość zwinąć w rulon, oba boki zwiniętego ciasta zagnieść tak aby nic nie wypłynęło.
Formę wyłożyć papierem, delikatnie ułożyć w niej ciasto. Górę ciasta wysmarować żółtkiem.Formę z ciastem włożyć do rozgrzanego piekarnika.Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu zawijańca, pozostawic go w formie. Gdy wystygnie delikatnie pokroić można podawać z sałatką. Smacznego :)