Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo mało wykwintnych składników, potrawa dość niecodzienna.
Ciasto: Z mąki,jajka, oleju, soku z cytryny, wody i szczypty soli zagnieść elastyczne ciasto. Zawinięte w folię pozostawić na ok. 30 min w temp. pokojowej.
Na posypanej mąką ściereczce rozwałkować ciasto na możliwie duży placek (ok. 30x50 cm).
Farsz:Pieczarki, cebule posiekać w kostkę, boczek pokroić w paski. Posiekane pieczarki i cebulę podsmażyć ok.5 min na wytopionym boczku. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem, dusić ok. 10 minut. Łopatkę wieprzową zmielić na mięso mielone. Zimne pieczarki wymieszać z jajkami i mięsem mielonym.
Rozwałkowane ciastko obłożyć szynką, zostawiając ze wszystkich stron ok. 5 cm wolnego brzegu. Szynkę posmarować farszem i posypać startym serem. Ciasto zwinąć ostrożnie za pomocą ściereczki i położyć na natłuszczonej blasze
Posmarować strudel mlekiem i posypać nasionami sezamu. Piec ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Strudel można podawać z barszczem czerwony ( może być dobrą potrawą w wigilię jako przystawka przed główną kolacją, tylko mięso zastępujemy kapustą). Strudel również dobrze smakuje z sosem pieczarkowym lub po prostu z ketchupem
Austriacki strudel z orzechowym nadzieniem z dawniejszego przepisu. Bardzo go...
Odsłon: 8825
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 98
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17915
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 96
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 64
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 113
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 98
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17915
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 96
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 64
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 113
Składniki
Ciasto: Z mąki,jajka, oleju, soku z cytryny, wody i szczypty soli zagnieść elastyczne ciasto. Zawinięte w folię pozostawić na ok. 30 min w temp. pokojowej.
Na posypanej mąką ściereczce rozwałkować ciasto na możliwie duży placek (ok. 30x50 cm).
Farsz:Pieczarki, cebule posiekać w kostkę, boczek pokroić w paski. Posiekane pieczarki i cebulę podsmażyć ok.5 min na wytopionym boczku. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem, dusić ok. 10 minut. Łopatkę wieprzową zmielić na mięso mielone. Zimne pieczarki wymieszać z jajkami i mięsem mielonym.
Rozwałkowane ciastko obłożyć szynką, zostawiając ze wszystkich stron ok. 5 cm wolnego brzegu. Szynkę posmarować farszem i posypać startym serem. Ciasto zwinąć ostrożnie za pomocą ściereczki i położyć na natłuszczonej blasze
Posmarować strudel mlekiem i posypać nasionami sezamu. Piec ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Strudel można podawać z barszczem czerwony ( może być dobrą potrawą w wigilię jako przystawka przed główną kolacją, tylko mięso zastępujemy kapustą). Strudel również dobrze smakuje z sosem pieczarkowym lub po prostu z ketchupem
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pomidory z mozzarellą z grilla
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Soczysta grillowana karkówka
Przekąski
Szaszłyki drobiowe
Pomidory z mozzarellą z grilla
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 64
Szparagi w cieście francuskim
Szukasz pomysłu na szparagi, jednak nie chcesz ich potraktować jako składnik...
Odsłon: 345