Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strudel z mięsem mielonym to pysznie kruche ciasto w połączeniu z sycącym nadzieniem. To dobra propozycja na ciepły obiad lub kolację.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj żółtko i wlej olej. Dopraw solą i zagnieć ciasto dodając odrobinę ciepłej wody. Wyrabiaj około 10 minut, aby zaczęło odrywać się od ręki. Konsystencja powinna być gładka i gęstą, a ciasto elastyczne. Zawiń w folię i odstaw na 30 minut do lodówki.
Przygotuj farsz. Najpierw posiekaj cebulę i obraną marchewkę dosyć drobno. Podgrzej olej na patelni. Dodaj mięso wieprzowe. Posól i popieprz. Po kilku minutach dodaj marchewkę i cebulę. Całość smaż przez kolejne minuty aż mięso nie będzie surowe, a warzywa zrobią się miękkie. Wtedy dodaj koncentrat, paprykę słodką w proszku i wymieszaj.
Ciasto cienko rozwałkuj, posmaruj farszem i zawiń roladę. Ułóż na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza na około 40 minut.