Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, przepis od mojej siostry, znaleziony w internecie, nieco przez nią zmodyfikowany
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 145
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 205
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1284
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 145
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 205
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1284
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Składniki
pomidory przecinam na pół , usuwam pestki, pomidory, kładę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia skórką do dołu posypuje niewielką ilością soli i cukru, wkładam do piekarnika na około 7 godzin, temperatura 100 stopni z termoobiegiem, uchylam drzwiczki, trzeba zaglądać co jakiś czas, bo niektóre wysychają szybciej
pól główki czosnku zalewam kilkoma łyżkami oliwy, do osobnej miseczki wsypuje zioła i paprykę, mieszam z kilkoma łyżkami oliwy do tego świeża bazylia
jak pomidory wyschną (pomidory powinny być elastyczne) wkładam je do wyparzonych słoików warstwami : warstwa pomidorów, czosnek, zioła i świeża bazylia, i znów pomidory, czosnek itd.
potem zalewam wszystko gorącym olejem, dokładnie dokręcam, energicznie potrząsam i stawiam na wieczku do wystygnięcia
zamiast mieszanki ziół można dać zioła prowansalskie, olej wedle upodobania