Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska, na Święta i na imprezy
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2523
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 124
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4340
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2523
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 124
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4340
Składniki
Śledzie wypatroszyć, odciąć głowy, płetwy zostawić. Wodę, ocet i składniki zagotować, poczekać aż wszystko wystygnie. Śledzie sprawione zalać chłodną zalewą i na 24 h wstawić do lodówki
Wyjąć śledzie z zalewy, zrobić filety ręcznie , prawie bez noża. Każdy filet posypać obficie pieprzem. Paprykę, cebulę i ogórki pokrajać w kostkę. Filety przekładać w słoju warstwami cebulą, papryką i ogórkami
Całość zalać olejem słonecznikowym i wstawić do lodówki na na min. 24 h. NIE JEŚĆ WCZEŚNIEJ....!!!!!!! SMACZNEGO...!!!!!!!