Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska, na Święta i na imprezy
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 389
Polecam.
Odsłon: 76
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 92
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 389
Polecam.
Odsłon: 76
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 92
Składniki
Śledzie wypatroszyć, odciąć głowy, płetwy zostawić. Wodę, ocet i składniki zagotować, poczekać aż wszystko wystygnie. Śledzie sprawione zalać chłodną zalewą i na 24 h wstawić do lodówki
Wyjąć śledzie z zalewy, zrobić filety ręcznie , prawie bez noża. Każdy filet posypać obficie pieprzem. Paprykę, cebulę i ogórki pokrajać w kostkę. Filety przekładać w słoju warstwami cebulą, papryką i ogórkami
Całość zalać olejem słonecznikowym i wstawić do lodówki na na min. 24 h. NIE JEŚĆ WCZEŚNIEJ....!!!!!!! SMACZNEGO...!!!!!!!