Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska, na Święta i na imprezy
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5681
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 103
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 588
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5681
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 103
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 588
Składniki
Śledzie wypatroszyć, odciąć głowy, płetwy zostawić. Wodę, ocet i składniki zagotować, poczekać aż wszystko wystygnie. Śledzie sprawione zalać chłodną zalewą i na 24 h wstawić do lodówki
Wyjąć śledzie z zalewy, zrobić filety ręcznie , prawie bez noża. Każdy filet posypać obficie pieprzem. Paprykę, cebulę i ogórki pokrajać w kostkę. Filety przekładać w słoju warstwami cebulą, papryką i ogórkami
Całość zalać olejem słonecznikowym i wstawić do lodówki na na min. 24 h. NIE JEŚĆ WCZEŚNIEJ....!!!!!!! SMACZNEGO...!!!!!!!