Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Gdy ostatnio ją robiłem to tata na drugi dzień rano przywiózł mi składniki na następną.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Składniki
Jabłka obieramy, trzemy na tarce (grube oczka), oraz wyciskamy sok. Dodajemy paczkę cukru waniliowego oraz paczkę cynamonu)
Ucieramy masło z mąką.Dodajemy 1/2 szklanki cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Oddzielamy żółtka od białek i dodajemy do ciasta 3 żółtka. Wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalnika.
2/3 ciasta dajemy na dużą formę oraz smarujemy je śmietaną. Dajemy jabłka i polewamy je sokiem z cytryny (i ewentualnie miodem /3 łyżki/).
Białka ubijamy z 1/2 szklanki cukru na sztywną pianę. Wsypujemy budyń (najlepiej o smaku śmietankowym) i delikatnie mieszając wylewami na jabłka.
Ciasto z zamrażali ścieramy na tarce (grube oczka) i dajemy na pianę z białek i budyniu. Posypujemy na ozdobę kakao.
Pieczemy przez godzinę w 180 °C. Szarlotkę można podawać z lodami lub zimnym koktajlem. SMACZNEGO !
Wada: SZYBKO ZNIKA !!