Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynkowe roladki

Szynkowe roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 744

Dodano:

Odsłon: 2960

Mój pomysł na "sałatkowe" imprezy. Prosty i mam nadzieję,że Wam roladki też będą smakowały ;)

Składniki

  • Szynka wędzona, 16. dużych plastrów
  • żółty ser, 20 dkg
  • ogórki konserwowe, 3. małe
  • pieczarki marynowane, 6. szt.
  • szczypiorek, duży pęczek
  • Papryka czerwona, 1. szt
  • kukurydza konserwowa, 4. łyżki
  • groszek konserwowy, 4. łyżki
  • koperek, 1/2 pęczka
  • majonez
  • sos włoski Knorra
  • biały pieprz
  • czosnek, 1. mały ząbek
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szynkowe roladki

Przygotowanie

  1. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  2. Paprykę oczyścić,odkroić 16. cienkich pasków,resztę pokroić w drobną kosteczkę.

  3. Z pęczka szczypiorku odłożyć 8 najdłuższych gałązek (przekroić je na pół),resztę drobno pokroić.

  4. Drobno pokroić również pieczarki,ogórki,koperek.

  5. Składniki,oprócz szynki,wymieszać w misce dodając tyle majonezu,by wszystko się "skleiło".

  6. Doprawić sosem w proszku,pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

  7. Farsz rozłożyć równo na plastrach szynki,roladki zwinąć i każdą związać odlożoną gałązką szczypiorku,dekorując paskami papryki. Roladki ułożyć na półmisku,przykryć folią spożywczą. Folię nakłuć w kilku miejscach,by danie się nie "spociło" i odłożyć do lodówki na około 2. godz.

  8. Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń