Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 969
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 819
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12564
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 969
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 819
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12564
Składniki
Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia, pieprzem, solą i masłem. Zagniatając ciasto, wlewaj mleko, aż uzyskasz jednolitą, dobrze klejącą się masę.
Stolnicę posyp mąką, rozwałkuj ciasto na grubość 2,5 cm, następnie wytnij kwadraty o bokach długości 3 cm. Wyłóż blachę papierem do pieczenia, następnie ułóż na nim kawałki ciasta, wypędzluj je rozmąconym żółtkiem. Włóż do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Piecz na złotobrązowy kolor przez 12-14 minut.
Gotowy chlebek przekrój wzdłuż, posmaruj białym serkiem, następnie połóż na nim dekoracyjnie kawałek łososia. Wetknij w niego gałązkę rozmarynu.