Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia, pieprzem, solą i masłem. Zagniatając ciasto, wlewaj mleko, aż uzyskasz jednolitą, dobrze klejącą się masę.
Stolnicę posyp mąką, rozwałkuj ciasto na grubość 2,5 cm, następnie wytnij kwadraty o bokach długości 3 cm. Wyłóż blachę papierem do pieczenia, następnie ułóż na nim kawałki ciasta, wypędzluj je rozmąconym żółtkiem. Włóż do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Piecz na złotobrązowy kolor przez 12-14 minut.
Gotowy chlebek przekrój wzdłuż, posmaruj białym serkiem, następnie połóż na nim dekoracyjnie kawałek łososia. Wetknij w niego gałązkę rozmarynu.