Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam tatar z solonych płatów śledziowych z dodatkiem kiszonych buraczków z zakwasu na świąteczny barszcz.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Nie wymoczone płaty śledziowe pokroić w drobną kosteczkę.
Wyjęte z zalewy ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę.
Pieczarki wyjąć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę.
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kosteczkę.
Kiszone buraki z zakwasu pokroić w drobną kosteczkę.
Jajko ugotowane na twardo obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
1.Na talerzu ustawić duży ring do przystawek. 2.Do środka włożyć warstwę buraczków i ubić. Na buraczki wyłożyć pieczarki i posmarować majonezem. 3.Na wierzch wyłożyć cebulę, potem śledzie. Na śledzie wyłożyć ogórki i posmarować majonezem. 4.Całość lekko ucisnąć. Na górze ułożyć potarte jajko. 5.Ostrożnie wysunąć ring, żeby piramida się nie zburzyła. Smacznego!