Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłuściutkie placuszki na ostro. Pikantna i smaczna potrawa.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3758
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41554
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 441
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 243
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3758
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41554
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 441
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 243
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Ziemniaki obrać i umyć dokłądnie. Zetrzeć na tarce na grubych lub małych oczkach (w zależności od upodobań). Cebulę pokroić w kostkę u podsmażyć na rumiany kolor na patelni. Do startych ziemniaków dołożyć mąkę, jaja, przesmażoną cebulkę i kilka łyżek smalcu (najlepiej ze skwarkami i mięskiem). Dodać przyprawy do smaku, dokładnie wymieszać, nakładać łyżką na rozgrzany olej na patelnię.