Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłuściutkie placuszki na ostro. Pikantna i smaczna potrawa.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 646
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1364
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 646
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1364
Składniki
Ziemniaki obrać i umyć dokłądnie. Zetrzeć na tarce na grubych lub małych oczkach (w zależności od upodobań). Cebulę pokroić w kostkę u podsmażyć na rumiany kolor na patelni. Do startych ziemniaków dołożyć mąkę, jaja, przesmażoną cebulkę i kilka łyżek smalcu (najlepiej ze skwarkami i mięskiem). Dodać przyprawy do smaku, dokładnie wymieszać, nakładać łyżką na rozgrzany olej na patelnię.