Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłuściutkie placuszki na ostro. Pikantna i smaczna potrawa.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7916
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1204
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7916
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1204
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
Składniki
Ziemniaki obrać i umyć dokłądnie. Zetrzeć na tarce na grubych lub małych oczkach (w zależności od upodobań). Cebulę pokroić w kostkę u podsmażyć na rumiany kolor na patelni. Do startych ziemniaków dołożyć mąkę, jaja, przesmażoną cebulkę i kilka łyżek smalcu (najlepiej ze skwarkami i mięskiem). Dodać przyprawy do smaku, dokładnie wymieszać, nakładać łyżką na rozgrzany olej na patelnię.