Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłuściutkie placuszki na ostro. Pikantna i smaczna potrawa.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 148
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 52
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 148
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 52
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Składniki
Ziemniaki obrać i umyć dokłądnie. Zetrzeć na tarce na grubych lub małych oczkach (w zależności od upodobań). Cebulę pokroić w kostkę u podsmażyć na rumiany kolor na patelni. Do startych ziemniaków dołożyć mąkę, jaja, przesmażoną cebulkę i kilka łyżek smalcu (najlepiej ze skwarkami i mięskiem). Dodać przyprawy do smaku, dokładnie wymieszać, nakładać łyżką na rozgrzany olej na patelnię.