Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Paprykę,cebulę,szczypiorek drobno posiekać .Pieczarki zetrzeć na drobnej tarce i poddusić na maśle,wystudzić.Odsączyć tuńczyka,ser zetrzeć na drobnej tarce.Jajka ugotować na twardo-2 jajka i 1 białko drobno poszatkować.W przezroczystej misce układać warstwami tuńczyka,majonez ,pieczarki ,cebulę,majonez,paprykę,żółty ser,majonez i tak do wyczerpania składników.Wierzch przykryć majonezem,szczypiorkiem i drobno posiekanym żółtkiem oraz papryką w proszku. 2.Tunczyka mozna zamienić łososiem lub krabem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

agulam22 10 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Dobry przepis,ja zrobiłam bez pieczarek(lubię tylko w mięsie) i mi smakowała ta sałatka.0 Kto głosował? | Odpowiedz