Do góry

Przekąski Przepis na:

tuńczyk pod pierzynką

tuńczyk pod pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 772

Dodano:

Odsłon: 5039

dobre na każdą okazje

Składniki

  • tuńczyk kawałki w oliwie, 2 puszki
  • cebuka, 1szt duża
  • pieczarki, 500g
  • żółty ser, 250g
  • papryka pieczona marynowana, 1szt
  • majonez, 200ml
  • jajka, 3szt
  • szczypiorek, 1pęcz
  • papryka w proszku
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
tuńczyk pod pierzynką

Przygotowanie

  1. Paprykę,cebulę,szczypiorek drobno posiekać .Pieczarki zetrzeć na drobnej tarce i poddusić na maśle,wystudzić.Odsączyć tuńczyka,ser zetrzeć na drobnej tarce.Jajka ugotować na twardo-2 jajka i 1 białko drobno poszatkować.W przezroczystej misce układać warstwami tuńczyka,majonez ,pieczarki ,cebulę,majonez,paprykę,żółty ser,majonez i tak do wyczerpania składników.Wierzch przykryć majonezem,szczypiorkiem i drobno posiekanym żółtkiem oraz papryką w proszku. 2.Tunczyka mozna zamienić łososiem lub krabem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 10 sierpnia 2009 Dobry przepis,ja zrobiłam bez pieczarek(lubię tylko w mięsie) i mi smakowała ta sałatka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń