Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pasta z wątróbki dorsza, świetna z białym pieczywem lub tostem( dla amatorów...:). Idealna na przekąskę pod gorzałkę:)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 757
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22795
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15201
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4909
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45722
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 757
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22795
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15201
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4909
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45722
Składniki
Wątróbki dokładnie wyczyścić i wypłukać, następnie osuszyć.
Cebulę i czosnek zetrzeć na drobnej tarce, lekko podsmażyć na oliwie, zalać przecierem pomidorowym, gotować na małym ogniu do zredukowania(powinna uzyskać konsystencję gęstej pasty), doprawić solą, pieprzem, chili, vegetą i słodką papryką.
Po wystygnięciu, wymieszać wątróbki z uzyskaną pastą, włożyć do małych słoików. Gotować w słoikach na małym ogniu ok 20-30 min od zagotowania.