Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pasta z wątróbki dorsza, świetna z białym pieczywem lub tostem( dla amatorów...:). Idealna na przekąskę pod gorzałkę:)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Składniki
Wątróbki dokładnie wyczyścić i wypłukać, następnie osuszyć.
Cebulę i czosnek zetrzeć na drobnej tarce, lekko podsmażyć na oliwie, zalać przecierem pomidorowym, gotować na małym ogniu do zredukowania(powinna uzyskać konsystencję gęstej pasty), doprawić solą, pieprzem, chili, vegetą i słodką papryką.
Po wystygnięciu, wymieszać wątróbki z uzyskaną pastą, włożyć do małych słoików. Gotować w słoikach na małym ogniu ok 20-30 min od zagotowania.