Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pasta z wątróbki dorsza, świetna z białym pieczywem lub tostem( dla amatorów...:). Idealna na przekąskę pod gorzałkę:)
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5847
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 499
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37298
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2583
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 238
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5847
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 499
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37298
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2583
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 238
Składniki
Wątróbki dokładnie wyczyścić i wypłukać, następnie osuszyć.
Cebulę i czosnek zetrzeć na drobnej tarce, lekko podsmażyć na oliwie, zalać przecierem pomidorowym, gotować na małym ogniu do zredukowania(powinna uzyskać konsystencję gęstej pasty), doprawić solą, pieprzem, chili, vegetą i słodką papryką.
Po wystygnięciu, wymieszać wątróbki z uzyskaną pastą, włożyć do małych słoików. Gotować w słoikach na małym ogniu ok 20-30 min od zagotowania.