Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik z wątroby przełożony pysznym farszem smakuje wybornie. Dla smakoszy wątroby to rarytas, który szybko zniknie z talerza.
patelnia
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8669
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8669
Składniki
1.Wieprzową wątrobę oczyszczamy płuczemy suszymy papierowym ręcznikiem. 2. Mielimy przez maszynkę do mięsa, następnie dodajemy jajka, mąkę sodę, mleko, sól i pieprz do smaku. 3. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, na koniec dodać 1/2 pęczka pokrojonej natki pietruszki, wymieszać. 4. Usmażyć 4 placki( z ciasta wychodzą 4 placki), usmażone placki wystudzić. 5. Cebulę pokroić w kostkę, a marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, dusić pod przykryciem do miękkości, czosnek pokroić dodać do marchewki ostudzić. 6. Do zimnego farszu dodać majonez według uznania ja daję 1/2 słoiczka doprawić do smaku pieprzem i solą. Składanie tortu: 1 placek smarujemy częścią farszu nakładamy 2 placek i znowu farsz i następny placek i resztę farszu nakładamy ostatni placek smarujemy górę majonezem i posypujemy grubo posiekaną zieloną pietruszką. Tort wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.