Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik z wątroby przełożony pysznym farszem smakuje wybornie. Dla smakoszy wątroby to rarytas, który szybko zniknie z talerza.
patelnia
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99147
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 670
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5118
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13804
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5920
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99147
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 670
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5118
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13804
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5920
Składniki
1.Wieprzową wątrobę oczyszczamy płuczemy suszymy papierowym ręcznikiem. 2. Mielimy przez maszynkę do mięsa, następnie dodajemy jajka, mąkę sodę, mleko, sól i pieprz do smaku. 3. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, na koniec dodać 1/2 pęczka pokrojonej natki pietruszki, wymieszać. 4. Usmażyć 4 placki( z ciasta wychodzą 4 placki), usmażone placki wystudzić. 5. Cebulę pokroić w kostkę, a marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, dusić pod przykryciem do miękkości, czosnek pokroić dodać do marchewki ostudzić. 6. Do zimnego farszu dodać majonez według uznania ja daję 1/2 słoiczka doprawić do smaku pieprzem i solą. Składanie tortu: 1 placek smarujemy częścią farszu nakładamy 2 placek i znowu farsz i następny placek i resztę farszu nakładamy ostatni placek smarujemy górę majonezem i posypujemy grubo posiekaną zieloną pietruszką. Tort wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.