Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik z wątroby przełożony pysznym farszem smakuje wybornie. Dla smakoszy wątroby to rarytas, który szybko zniknie z talerza.
patelnia
1.Wieprzową wątrobę oczyszczamy płuczemy suszymy papierowym ręcznikiem.
2. Mielimy przez maszynkę do mięsa, następnie dodajemy jajka, mąkę sodę, mleko, sól i pieprz do smaku.
3. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, na koniec dodać 1/2 pęczka pokrojonej natki pietruszki, wymieszać.
4. Usmażyć 4 placki( z ciasta wychodzą 4 placki), usmażone placki wystudzić.
5. Cebulę pokroić w kostkę, a marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, dusić pod przykryciem do miękkości, czosnek pokroić dodać do marchewki ostudzić.
6. Do zimnego farszu dodać majonez według uznania ja daję 1/2 słoiczka doprawić do smaku pieprzem i solą.
Składanie tortu:
1 placek smarujemy częścią farszu nakładamy 2 placek i znowu farsz i następny placek i resztę farszu nakładamy ostatni placek smarujemy górę majonezem i posypujemy grubo posiekaną zieloną pietruszką.
Tort wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Pyszny pasztet, o wyrazistym smaku, z dodatkiem płatków owsianych Będzie smak...
Odsłon: 1007
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 101
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 156
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 101
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 156
Składniki
1.Wieprzową wątrobę oczyszczamy płuczemy suszymy papierowym ręcznikiem. 2. Mielimy przez maszynkę do mięsa, następnie dodajemy jajka, mąkę sodę, mleko, sól i pieprz do smaku. 3. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, na koniec dodać 1/2 pęczka pokrojonej natki pietruszki, wymieszać. 4. Usmażyć 4 placki( z ciasta wychodzą 4 placki), usmażone placki wystudzić. 5. Cebulę pokroić w kostkę, a marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, dusić pod przykryciem do miękkości, czosnek pokroić dodać do marchewki ostudzić. 6. Do zimnego farszu dodać majonez według uznania ja daję 1/2 słoiczka doprawić do smaku pieprzem i solą. Składanie tortu: 1 placek smarujemy częścią farszu nakładamy 2 placek i znowu farsz i następny placek i resztę farszu nakładamy ostatni placek smarujemy górę majonezem i posypujemy grubo posiekaną zieloną pietruszką. Tort wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 478
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 446