Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik z wątroby przełożony pysznym farszem smakuje wybornie. Dla smakoszy wątroby to rarytas, który szybko zniknie z talerza.
patelnia
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3785
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 719
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3785
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 719
Składniki
1.Wieprzową wątrobę oczyszczamy płuczemy suszymy papierowym ręcznikiem. 2. Mielimy przez maszynkę do mięsa, następnie dodajemy jajka, mąkę sodę, mleko, sól i pieprz do smaku. 3. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, na koniec dodać 1/2 pęczka pokrojonej natki pietruszki, wymieszać. 4. Usmażyć 4 placki( z ciasta wychodzą 4 placki), usmażone placki wystudzić. 5. Cebulę pokroić w kostkę, a marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, dusić pod przykryciem do miękkości, czosnek pokroić dodać do marchewki ostudzić. 6. Do zimnego farszu dodać majonez według uznania ja daję 1/2 słoiczka doprawić do smaku pieprzem i solą. Składanie tortu: 1 placek smarujemy częścią farszu nakładamy 2 placek i znowu farsz i następny placek i resztę farszu nakładamy ostatni placek smarujemy górę majonezem i posypujemy grubo posiekaną zieloną pietruszką. Tort wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.