Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Akurat na wiosne:) Apetyczne i szybkie.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7888
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13655
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7888
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13655
Składniki
Twaróg wrzucamy do miski.
Żółty ser ścieramy na tarce o małych oczkach.
Twaróg mieszamy z serem,dodajemy pozostałe składniki.Wyrabiamy.
Masę przykrywamy i chłodzimy 2-3 godziny,
Ze schłodzonej masy zwilżonymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Obtaczamy 1/2 w papryce , 1/2 w szczypiorku.
Układmy na półmisku,przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki.
Przed podaniem w każdą kulkę wbijamy wykałaczkę.
Najlepiej smakują z czarnym pieczywem.