Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Akurat na wiosne:) Apetyczne i szybkie.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 437
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5517
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 437
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5517
Składniki
Twaróg wrzucamy do miski.
Żółty ser ścieramy na tarce o małych oczkach.
Twaróg mieszamy z serem,dodajemy pozostałe składniki.Wyrabiamy.
Masę przykrywamy i chłodzimy 2-3 godziny,
Ze schłodzonej masy zwilżonymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Obtaczamy 1/2 w papryce , 1/2 w szczypiorku.
Układmy na półmisku,przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki.
Przed podaniem w każdą kulkę wbijamy wykałaczkę.
Najlepiej smakują z czarnym pieczywem.