Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Akurat na wiosne:) Apetyczne i szybkie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8074
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 381
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8074
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 381
Składniki
Twaróg wrzucamy do miski.
Żółty ser ścieramy na tarce o małych oczkach.
Twaróg mieszamy z serem,dodajemy pozostałe składniki.Wyrabiamy.
Masę przykrywamy i chłodzimy 2-3 godziny,
Ze schłodzonej masy zwilżonymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Obtaczamy 1/2 w papryce , 1/2 w szczypiorku.
Układmy na półmisku,przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki.
Przed podaniem w każdą kulkę wbijamy wykałaczkę.
Najlepiej smakują z czarnym pieczywem.