Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna przystawka.
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 102
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 215
Pieczone kotlety są zdrowsze od smażonych. Te są z dodatkiem płatków owsianyc...
Odsłon: 120
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 102
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 215
Pieczone kotlety są zdrowsze od smażonych. Te są z dodatkiem płatków owsianyc...
Odsłon: 120
Składniki
Odrobinę żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie, tak by powstało 4-5 łyżeczek płynu. Pomidor sparzyć, wyfiletować (usunąć pestki) pokroić w kostkę, dodać kilka pokrojonych listków bazylii, odrobinę soli i pieprzu. Ułożyć w pucharku i zalać 1 łyżeczką żelatyny. Tuńczyka osączyć na sicie z oleju, posypać pieprzem, ułożyć na pomidorach i również polać 1 łyżeczką żelatyny. Ostatnia warstwa, to avokado, obrane, skropione cytryną i polane żelatyną. Całość wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Można również tą przystawkę zrobić bez żelatyny, używając ausztychera ( metalowa obręcz). Zaczynamy od avokado. Każdą warstwę dociskamy łyżką. Pozostawiamy w obręczy i również schładzamy w lodówce około 1/2 godziny