Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna przystawka.
Odrobinę żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie, tak by powstało 4-5 łyżeczek płynu.
Pomidor sparzyć, wyfiletować (usunąć pestki) pokroić w kostkę, dodać kilka pokrojonych listków bazylii, odrobinę soli i pieprzu. Ułożyć w pucharku i zalać 1 łyżeczką żelatyny.
Tuńczyka osączyć na sicie z oleju, posypać pieprzem, ułożyć na pomidorach i również polać 1 łyżeczką żelatyny.
Ostatnia warstwa, to avokado, obrane, skropione cytryną i polane żelatyną.
Całość wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Można również tą przystawkę zrobić bez żelatyny, używając ausztychera ( metalowa obręcz).
Zaczynamy od avokado. Każdą warstwę dociskamy łyżką. Pozostawiamy w obręczy i również schładzamy w lodówce około 1/2 godziny
Makaron w sosie pomidorowym sprawdza się jako przystawka do mięs.
Odsłon: 1161
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 31
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 103
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 201
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 95
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1087
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 31
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 103
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 201
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 95
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1087
Składniki
Odrobinę żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie, tak by powstało 4-5 łyżeczek płynu. Pomidor sparzyć, wyfiletować (usunąć pestki) pokroić w kostkę, dodać kilka pokrojonych listków bazylii, odrobinę soli i pieprzu. Ułożyć w pucharku i zalać 1 łyżeczką żelatyny. Tuńczyka osączyć na sicie z oleju, posypać pieprzem, ułożyć na pomidorach i również polać 1 łyżeczką żelatyny. Ostatnia warstwa, to avokado, obrane, skropione cytryną i polane żelatyną. Całość wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Można również tą przystawkę zrobić bez żelatyny, używając ausztychera ( metalowa obręcz). Zaczynamy od avokado. Każdą warstwę dociskamy łyżką. Pozostawiamy w obręczy i również schładzamy w lodówce około 1/2 godziny
Przepisy Przekąski
Przekąski
Grillowana cukinia z papryką
Przekąski
Mozzarella z pomidorami
Przekąski
Sałatka z ryżu
Przekąski
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
Grillowana cukinia z papryką
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 31
Mozzarella z pomidorami
Najlepsza przystawka na każdą imprezkę
Odsłon: 32