Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 42
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 101
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 978
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 42
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 101
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 978
Składniki
Odrobinę żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie, tak by powstało 4-5 łyżeczek płynu. Pomidor sparzyć, wyfiletować (usunąć pestki) pokroić w kostkę, dodać kilka pokrojonych listków bazylii, odrobinę soli i pieprzu. Ułożyć w pucharku i zalać 1 łyżeczką żelatyny. Tuńczyka osączyć na sicie z oleju, posypać pieprzem, ułożyć na pomidorach i również polać 1 łyżeczką żelatyny. Ostatnia warstwa, to avokado, obrane, skropione cytryną i polane żelatyną. Całość wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Można również tą przystawkę zrobić bez żelatyny, używając ausztychera ( metalowa obręcz). Zaczynamy od avokado. Każdą warstwę dociskamy łyżką. Pozostawiamy w obręczy i również schładzamy w lodówce około 1/2 godziny