Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna przękąska szczególnie na zimne wieczory:)
Na rozgrzaną oliwę dodajemy pokrojoną w półokręgi cebulke aby ją zeszklić.
Gdy cebulka będzie miała odpowiedni kolor zalewamy ją 500 ml sosem pomidorowym, dodajemy przyprawy i przykrywamy na ok 5-10 minut lekko potrząsając co jakiś czas patelnią , zmniejszamy ogień aby sosik sobie bulgotał. Pod koniec wierzch obsypujemy mozarella i przykrywamy na ok 3 min do momentu rozpuszczenia się na wierzchu mozarelli.
Dodajemy tyle czerownej papryczki ostrej ile kto lubi - nie każdy lubi ostre potrawy:)
Bagietki kroimy na kromeczki. Wkładamy do piekarnika bądź na patelni by był chrupkie.
Ja robię tak, że każdy przed zjedzeniem kromeczki pociera ją ząbkiem czosnku dzięki czemu kanapeczki mają posmak czosnku po czym maczamy ją w tym pysznym sosiku.
Powrót z pracy, brak pomysłu na obiad…a tutaj szybkie przygotowanie, samo się...
Odsłon: 4889
Szpinak. Mama często opowiadała mi, jak, jako dziecko wraz ze swoim rodzeństw...
Odsłon: 3653
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 245
Kluski żelazne, znane też jako szare kluski, to regionalna potrawa pochodząca...
Odsłon: 125
Kapusta pekińska, mięso z kaczki, kasza orkiszowa i mamy pyszne danie. Poleca...
Odsłon: 73
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 245
Kluski żelazne, znane też jako szare kluski, to regionalna potrawa pochodząca...
Odsłon: 125
Kapusta pekińska, mięso z kaczki, kasza orkiszowa i mamy pyszne danie. Poleca...
Odsłon: 73
Składniki
Na rozgrzaną oliwę dodajemy pokrojoną w półokręgi cebulke aby ją zeszklić. Gdy cebulka będzie miała odpowiedni kolor zalewamy ją 500 ml sosem pomidorowym, dodajemy przyprawy i przykrywamy na ok 5-10 minut lekko potrząsając co jakiś czas patelnią , zmniejszamy ogień aby sosik sobie bulgotał. Pod koniec wierzch obsypujemy mozarella i przykrywamy na ok 3 min do momentu rozpuszczenia się na wierzchu mozarelli. Dodajemy tyle czerownej papryczki ostrej ile kto lubi - nie każdy lubi ostre potrawy:)
Bagietki kroimy na kromeczki. Wkładamy do piekarnika bądź na patelni by był chrupkie. Ja robię tak, że każdy przed zjedzeniem kromeczki pociera ją ząbkiem czosnku dzięki czemu kanapeczki mają posmak czosnku po czym maczamy ją w tym pysznym sosiku.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kurczak w białej galarecie
Przekąski
Placki ziemniaczano cukiniowe
Przekąski
Summer Rolls
Przekąski
Pasztet z warzyw z rosołu
Kurczak w białej galarecie
Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 60
Placki ziemniaczano cukiniowe
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 3592