Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna przękąska szczególnie na zimne wieczory:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7802
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 269
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2965
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7802
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 269
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2965
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Składniki
Na rozgrzaną oliwę dodajemy pokrojoną w półokręgi cebulke aby ją zeszklić. Gdy cebulka będzie miała odpowiedni kolor zalewamy ją 500 ml sosem pomidorowym, dodajemy przyprawy i przykrywamy na ok 5-10 minut lekko potrząsając co jakiś czas patelnią , zmniejszamy ogień aby sosik sobie bulgotał. Pod koniec wierzch obsypujemy mozarella i przykrywamy na ok 3 min do momentu rozpuszczenia się na wierzchu mozarelli. Dodajemy tyle czerownej papryczki ostrej ile kto lubi - nie każdy lubi ostre potrawy:)
Bagietki kroimy na kromeczki. Wkładamy do piekarnika bądź na patelni by był chrupkie. Ja robię tak, że każdy przed zjedzeniem kromeczki pociera ją ząbkiem czosnku dzięki czemu kanapeczki mają posmak czosnku po czym maczamy ją w tym pysznym sosiku.