Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna przękąska szczególnie na zimne wieczory:)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4541
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154684
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 421
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4541
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154684
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 421
Składniki
Na rozgrzaną oliwę dodajemy pokrojoną w półokręgi cebulke aby ją zeszklić. Gdy cebulka będzie miała odpowiedni kolor zalewamy ją 500 ml sosem pomidorowym, dodajemy przyprawy i przykrywamy na ok 5-10 minut lekko potrząsając co jakiś czas patelnią , zmniejszamy ogień aby sosik sobie bulgotał. Pod koniec wierzch obsypujemy mozarella i przykrywamy na ok 3 min do momentu rozpuszczenia się na wierzchu mozarelli. Dodajemy tyle czerownej papryczki ostrej ile kto lubi - nie każdy lubi ostre potrawy:)
Bagietki kroimy na kromeczki. Wkładamy do piekarnika bądź na patelni by był chrupkie. Ja robię tak, że każdy przed zjedzeniem kromeczki pociera ją ząbkiem czosnku dzięki czemu kanapeczki mają posmak czosnku po czym maczamy ją w tym pysznym sosiku.