Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna przękąska szczególnie na zimne wieczory:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1175
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13674
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1175
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13674
Składniki
Na rozgrzaną oliwę dodajemy pokrojoną w półokręgi cebulke aby ją zeszklić. Gdy cebulka będzie miała odpowiedni kolor zalewamy ją 500 ml sosem pomidorowym, dodajemy przyprawy i przykrywamy na ok 5-10 minut lekko potrząsając co jakiś czas patelnią , zmniejszamy ogień aby sosik sobie bulgotał. Pod koniec wierzch obsypujemy mozarella i przykrywamy na ok 3 min do momentu rozpuszczenia się na wierzchu mozarelli. Dodajemy tyle czerownej papryczki ostrej ile kto lubi - nie każdy lubi ostre potrawy:)
Bagietki kroimy na kromeczki. Wkładamy do piekarnika bądź na patelni by był chrupkie. Ja robię tak, że każdy przed zjedzeniem kromeczki pociera ją ząbkiem czosnku dzięki czemu kanapeczki mają posmak czosnku po czym maczamy ją w tym pysznym sosiku.