Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam zapiekankę z panierowanym i usmażonym mintajem, pieczarkami z cebulą, keczupem i serem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2067
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5505
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5528
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2067
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5505
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5528
Składniki
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Większe pieczarki pokroić w pół plasterki.
Mintaja odmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Dwie cebule obrać z łupinek i pokroić w krążki. obłożyć rybę plastrami cebuli i włożyć do lodówki na noc. Rano wyjąć mintaja z cebuli i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rybę oprószyć pieprzem cytrynowym i przyprawę do ryb.
Rybę panierować w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mintaja z obu stron na złoty kolor. Usmażoną rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na patelni roztopić masło, dodać pieczarki i cebulę. Całość oprószyć solą, pieprzem i usmażyć. Gotowe pieczarki rozłożyć na rybie.
Na pieczarkach rozsmarować keczup.
Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i posypać zapiekankę. Naczynie z rybą włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać aż ser się lekko zrumieni.
Zapiekankę można podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego!