Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam zapiekankę z panierowanym i usmażonym mintajem, pieczarkami z cebulą, keczupem i serem.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 220
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 166
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 220
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 166
Składniki
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Większe pieczarki pokroić w pół plasterki.
Mintaja odmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Dwie cebule obrać z łupinek i pokroić w krążki. obłożyć rybę plastrami cebuli i włożyć do lodówki na noc. Rano wyjąć mintaja z cebuli i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rybę oprószyć pieprzem cytrynowym i przyprawę do ryb.
Rybę panierować w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mintaja z obu stron na złoty kolor. Usmażoną rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na patelni roztopić masło, dodać pieczarki i cebulę. Całość oprószyć solą, pieprzem i usmażyć. Gotowe pieczarki rozłożyć na rybie.
Na pieczarkach rozsmarować keczup.
Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i posypać zapiekankę. Naczynie z rybą włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać aż ser się lekko zrumieni.
Zapiekankę można podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego!