Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińskie rzeberka w Polskiej wersji to morelowa słodycz przełamana pomidorową nutką.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8152
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8152
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć, pokroic pa pojedyncze kosteczki. Wymieszac w głębokim nczyniu żaroodpornym z pokrywką: dżem, ketchup czosnek i sól. Włożyć pokrojone żeberka, mieszać dokładnie, tak aby sos obkleił mięso (najlepiej ręką ;p). Odstawić na minimum pół godziny. Mozna też zostawic w lodówce na cała noc. Piec przykryte przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st C, polewając od czasu do czasu sosem. Zwiększyc temperaturę do 200 st C i piec odkryte jeszcze 15-20 minut.