Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińskie rzeberka w Polskiej wersji to morelowa słodycz przełamana pomidorową nutką.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1067
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 252
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2799
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1067
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 252
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2799
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć, pokroic pa pojedyncze kosteczki. Wymieszac w głębokim nczyniu żaroodpornym z pokrywką: dżem, ketchup czosnek i sól. Włożyć pokrojone żeberka, mieszać dokładnie, tak aby sos obkleił mięso (najlepiej ręką ;p). Odstawić na minimum pół godziny. Mozna też zostawic w lodówce na cała noc. Piec przykryte przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st C, polewając od czasu do czasu sosem. Zwiększyc temperaturę do 200 st C i piec odkryte jeszcze 15-20 minut.