Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5114
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5114
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Do miski z mąką dodajemy drożdże, wsypujemy cukier i zalewamy ciepłym mlekiem. Odstawiamy. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Na patelni podsmażamy drobno pokrojone pieczarki, cebulę i kiełbasę. Dodajemy pokrojoną paprykę, doprawiamy.
Z Ciasta wykrawamy kulki, nakładamy farsz i zawijamy. Ciasto układamy na blasze. Wierzch smarujemy jajkiem rozkłóconym z keczupem i posypujemy żółtym serem. Pieczemy 35 minut w 200 stopniach. podajemy z sosem. Na koniec mogę dodać że bułeczki dobrze nadają się do barszczyku czerwonego. Polecam