Do góry

Przekąski Przepis na:

Zroślaki

Zroślaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 36

Dodano:

Odsłon: 1418

Bułki drożdżowe nadziewane farszem.

Składniki

  • CIASTO:
  • 4 szklanki mąki
  • 4 dag drożdży
  • łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki ciepłej wody
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki oleju
  • Dowolne przyprawy ziołowe
  • FARSZ:
  • 30 dag kiełbasy
  • 20 dag pieczarek
  • Papryka czerwona
  • Cebula
  • Olej
  • Zioła prowansalskie
  • DO POSMAROWANIA WIERZCHU:
  • 10 dag startego żółtego sera
  • Jajko
  • Łyżka keczupu
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zroślaki

Przygotowanie

  1. Do miski z mąką dodajemy drożdże, wsypujemy cukier i zalewamy ciepłym mlekiem. Odstawiamy. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.

  2. Na patelni podsmażamy drobno pokrojone pieczarki, cebulę i kiełbasę. Dodajemy pokrojoną paprykę, doprawiamy.

  3. Z Ciasta wykrawamy kulki, nakładamy farsz i zawijamy. Ciasto układamy na blasze. Wierzch smarujemy jajkiem rozkłóconym z keczupem i posypujemy żółtym serem. Pieczemy 35 minut w 200 stopniach. podajemy z sosem. Na koniec mogę dodać że bułeczki dobrze nadają się do barszczyku czerwonego. Polecam

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń