Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śmialiśmy się z żoną, że na co dzień, to zupy z paczki, mrożonki, "słoikowce" - już odliczała czas do mojego urlopu - wreszcie będą obiady wymyślane, robione "tu i teraz" - codziennie coś innego... Próbuję sprostać oczekiwaniom - często wycieczki "orient expresem" lub na południe Europy, ale i do zaścianka szlacheckiego warto zajrzeć!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 929
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23065
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15477
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 929
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23065
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15477
Składniki
Zmiksować blenderem, a później przetrzeć przez sito - por niestety lubi zostawiać nitki (mało apetyczne...). Po przetarciu doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową. Na samym końcu dodać śmietanę i delikatnie wymieszać.
Odstawić zupę do przestygnięcia. Na talerzu wymieszać ser corregio z ziołami prowansalskimi. Rozgrzać teflonową patelnię, na gorącą kłaść mieszankę serowo - ziołową w fromie placuszków i podpiekać chwilkę, aż ser stanie się chrupiący. Zdjąć z patelni, odstawić do ostygnięcia.
Zupę podawać z chrupankami serowymi.