Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śmialiśmy się z żoną, że na co dzień, to zupy z paczki, mrożonki, "słoikowce" - już odliczała czas do mojego urlopu - wreszcie będą obiady wymyślane, robione "tu i teraz" - codziennie coś innego... Próbuję sprostać oczekiwaniom - często wycieczki "orient expresem" lub na południe Europy, ale i do zaścianka szlacheckiego warto zajrzeć!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
Składniki
Zmiksować blenderem, a później przetrzeć przez sito - por niestety lubi zostawiać nitki (mało apetyczne...). Po przetarciu doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową. Na samym końcu dodać śmietanę i delikatnie wymieszać.
Odstawić zupę do przestygnięcia. Na talerzu wymieszać ser corregio z ziołami prowansalskimi. Rozgrzać teflonową patelnię, na gorącą kłaść mieszankę serowo - ziołową w fromie placuszków i podpiekać chwilkę, aż ser stanie się chrupiący. Zdjąć z patelni, odstawić do ostygnięcia.
Zupę podawać z chrupankami serowymi.