Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2221
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2221
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Składniki
Ogórki umyć i ze skórką pokroic w plastry lub ostrugać i pokroić w kostkę, posolić 2 łyżkami soli i odstawić na 12 godzin. Wodę, cukier, ocet i miód zagotować i też odstawic na 12 godzin.
Po 12 godzinach odlać sok od ogorków i wkładać je do słoików do których wcześniej włożono trochę kopru czosnku i kilka ziaren gorczycy, całość zalać zalewą i gotować w słoikach 15-20 minut te ze skórką a bez 5 minut.