Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolor, smak, zapach - działa na naszą psychikę, O endorfiny - przybądźcie!!!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1727
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19542
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1727
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19542
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Składniki
Do osolonego wrzątku wrzucić opakowanie zielonej fasoli, blanszować ok. 5 min (musi być raczej al dente). Odcedzić. Jeszcze gorącą zalać sosem przygotowanym z octu, cukru, musztardy i oliwy. Wymieszać, by sos okrył fasolę. Papryki wypestkować i pokroić na wiórki. Cebulę pokroić w piórka, natkę drobno posiekać. Wszystko wrzucić do fasoli, przemieszać i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Ja posypałem jeszcze (dla pikanterii) mieloną papryczką chili z młynka.