Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolor, smak, zapach - działa na naszą psychikę, O endorfiny - przybądźcie!!!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2554
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2554
Składniki
Do osolonego wrzątku wrzucić opakowanie zielonej fasoli, blanszować ok. 5 min (musi być raczej al dente). Odcedzić. Jeszcze gorącą zalać sosem przygotowanym z octu, cukru, musztardy i oliwy. Wymieszać, by sos okrył fasolę. Papryki wypestkować i pokroić na wiórki. Cebulę pokroić w piórka, natkę drobno posiekać. Wszystko wrzucić do fasoli, przemieszać i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Ja posypałem jeszcze (dla pikanterii) mieloną papryczką chili z młynka.