Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i lekka. Sałatka wręcz na medal.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2392
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2392
Składniki
Orzechy wsypujemy na suchą patelnię i prażymy kilka minut potrząsając nią aż skórka orzeszków popęka i zrumieni się. Zsypujemy orzechy na ściereczkę i pocieramy aż skórka się obkruszy. Następnie orzechy lekko rozdrabniamy.
Żurawinę siekamy.
Gruszki cienko obieramy, przekrajamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w grube, lekko skośne pasy.
Obieramy banany i kroimy tak samo jak gruszki
Kiwi obieramy i kroimy w plastry.
Kaki przekrajamy na pół i łyżeczką wybieramy miękki miąższ, rozgniatamy go.
Miód mieszamy z sokiem z cytryny.
Na talerzykach układamy plasterki gruszek,i kiwi i banana, polewamy "sosem" z kaki. Całość polewamy miodem z cytryną. Posypujemy kruszonymi orzechami i żurawiną.