Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i lekka. Sałatka wręcz na medal.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3900
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19831
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2969
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4122
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3900
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19831
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2969
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4122
Składniki
Orzechy wsypujemy na suchą patelnię i prażymy kilka minut potrząsając nią aż skórka orzeszków popęka i zrumieni się. Zsypujemy orzechy na ściereczkę i pocieramy aż skórka się obkruszy. Następnie orzechy lekko rozdrabniamy.
Żurawinę siekamy.
Gruszki cienko obieramy, przekrajamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w grube, lekko skośne pasy.
Obieramy banany i kroimy tak samo jak gruszki
Kiwi obieramy i kroimy w plastry.
Kaki przekrajamy na pół i łyżeczką wybieramy miękki miąższ, rozgniatamy go.
Miód mieszamy z sokiem z cytryny.
Na talerzykach układamy plasterki gruszek,i kiwi i banana, polewamy "sosem" z kaki. Całość polewamy miodem z cytryną. Posypujemy kruszonymi orzechami i żurawiną.