Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i lekka. Sałatka wręcz na medal.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 14
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 33
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 305
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2528
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 14
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 33
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 305
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2528
Składniki
Orzechy wsypujemy na suchą patelnię i prażymy kilka minut potrząsając nią aż skórka orzeszków popęka i zrumieni się. Zsypujemy orzechy na ściereczkę i pocieramy aż skórka się obkruszy. Następnie orzechy lekko rozdrabniamy.
Żurawinę siekamy.
Gruszki cienko obieramy, przekrajamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w grube, lekko skośne pasy.
Obieramy banany i kroimy tak samo jak gruszki
Kiwi obieramy i kroimy w plastry.
Kaki przekrajamy na pół i łyżeczką wybieramy miękki miąższ, rozgniatamy go.
Miód mieszamy z sokiem z cytryny.
Na talerzykach układamy plasterki gruszek,i kiwi i banana, polewamy "sosem" z kaki. Całość polewamy miodem z cytryną. Posypujemy kruszonymi orzechami i żurawiną.