Do góry

Sałatki Przepis na:

Surowka z roszponki

Surowka z roszponki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 11

Dodano:

Odsłon: 3532

Rzadko uzywana ,ale bardzo smaczna i zdrowa ,ostatnio moja ulubiona :)
Reklama
Reklama
Surowka z roszponki

Przygotowanie

  1. Roszponke myjemy i odcinamy korzonki,mozna odrywac pojedyncze listki,ja lubie w calosci.Pomidory i male mozzarelle kroimy na polowki,cebule w piorka.

  2. Dodajemy grzanki.Ja grzanki robie sama z czerstwego pieczywa pokropionego oliwa i podpieczonego na suchej patelni patelni.

  3. Sos (Dressing).W sloiku mieszamy oliwe,ocet i kilka kropel syropu.

  4. Wszystko wykladamy na talerz ,posypujemy pestkami granatu i grzankami.Solimy,pieprzymy i polewamy sosem.Smacznego.

  5. Rada:Owoce dodaje w zaleznosci od tego na jakie aktualnie mam ochote .Do tego dobieram syrop lub sok do sosu.Moga byc np.truskawki,maliny,ananas itd.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 30 grudnia 2017 Surówka dla mnie :)))) do togo z granatem...pycha!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń