Do góry

Śniadania Przepis na:

Czekoladowe Racuszki na Maślance

Czekoladowe Racuszki na Maślance

Autor:

Przepisów i artykułów: 601 Ocena: 12642

Dodano:

Odsłon: 631

Kombinacja śniadaniowa dla mojego małego smyka,sama też pojadłam ;-)

Składniki

  • 14 szt.
  • 200 ml maślanki lub kefiru
  • 150 g mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka kakao
  • 1 jajko L
  • 1\4 łyżeczki sody
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • olej do smażenia
  • ulubione owoce biała czekolada do potarcia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czekoladowe Racuszki na Maślance

Przygotowanie

  1. Do miski wbijamy jajko,wsypujemy cukier,wlewamy sok z cytryny i maślankę,mieszamy trzepaczką rózgową do połączenia. Przesiewamy przez sitko mąkę z kakao i sodą,ponownie mieszamy,tak aby ciasto było jednolite,będzie dość gęste,ale takie ma być. Smażyć na oleju,na średnim ogniu z obu stron na brązowo,po ok.2 min z każdej strony. Podawać z ulubionymi owocami,potartą białą czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń