Do góry

Newsy

Sześć błędów, które najczęściej popełniamy w czasie gotowania

Obiad znów się nie udał, a ciasto nie wyszło tak apetycznie, jak na ilustrującym przepis zdjęciu? Być może popełniasz któryś z tych błędów.

Fot. 123RF/Picsel

1. Kwaśne na początek

Dodając kwaśne produkty na początku gotowania wydłużamy czas potrzebny do ugotowania pozostałych warzyw, a nawet możemy sprawić, że wszystko pozostanie twarde i potrawa będzie nieciekawa. Przykładem może być zupa szczawiowa, do której szczaw dodajemy dopiero, kiedy pozostałe składniki są już miękkie. Gotowanie utrudniają także ocet czy pomidory. Aby uniknąć tego problemu, kwaśne produkty trzeba dodawać wtedy, kiedy cała reszta jest już ugotowana.

 

Następna strona >>

1 2 3 4 5 6 7

Polecane artykuły

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Najlepiej oceniane artykuły

Rozwiń Zwiń