Do góry

Dania główne Przepis na:

Golabki z miesem z indyka w sosie Toscana

Golabki z miesem z indyka w sosie Toscana

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 142

Delikatne mięso z indyka z tradycyjna kapusta i sosem pomidorowym.

Składniki

  • 50 Dag.mielonego miesa z indyka , 1 sucha bulka , 1 cebula, 1 jajko,Sol,pieprz, majeranek,pieprz czarny.
  • SOS: puszka pomidorow bez skory ok.450 gram,cebula, cukier, sok z cytryny, , sól, czosnek, natka pietruszki, oregano, bazylia, p
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Golabki z miesem z indyka w sosie Toscana

Przygotowanie

  1. Do mięsa dodajemy namoczona bułkę (odciśnięta) ,jajko, cebulkę pokrojona w kostkę, przyprawy. Ja dodaje również zielona cebulkę do farszu.

    Z kapusty wycinamy głąb i gotujemy chwile. Zdejmujemy liście..

    Farsz mieszamy na jednolita masę ,nakładamy w liście i zwijamy.

  2. Gołąbki układamy w garnku i zalewamy osolona woda, w której gotowała się kapusta.
    Dusimy na wolnym ogniu.

    Pomidory z puszki wraz z sosem blendujemy i krotko zagotowujemy i po zdjęciu z ognia dodajemy przyprawy
    Jeśli ktoś lubi można dodać śmietanki.

    Uduszone golabki odcedzamy z wywaru i zalewamy sosem pomidorowym.
    JJa juz nie gotuje wiecej ,tylko ew.podgrzewam.
    Jem chętnie z pieczywem albo gotowanymi ziemniakami ,ale jak kto woli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń