Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 104
Dodano: 20.11.2020
Odsłon: 142
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Do mięsa dodajemy namoczona bułkę (odciśnięta) ,jajko, cebulkę pokrojona w kostkę, przyprawy. Ja dodaje również zielona cebulkę do farszu.
Z kapusty wycinamy głąb i gotujemy chwile. Zdejmujemy liście..
Farsz mieszamy na jednolita masę ,nakładamy w liście i zwijamy.
Gołąbki układamy w garnku i zalewamy osolona woda, w której gotowała się kapusta.
Dusimy na wolnym ogniu.
Pomidory z puszki wraz z sosem blendujemy i krotko zagotowujemy i po zdjęciu z ognia dodajemy przyprawy
Jeśli ktoś lubi można dodać śmietanki.
Uduszone golabki odcedzamy z wywaru i zalewamy sosem pomidorowym.
JJa juz nie gotuje wiecej ,tylko ew.podgrzewam.
Jem chętnie z pieczywem albo gotowanymi ziemniakami ,ale jak kto woli.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Blog_Mydlo_i_Powidlo 01 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Świetnie wyglądają i na pewno tak smakują:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 23 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Klasyka w pysznym sosie!0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 21 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz