Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do grillowanego mięsa :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15416
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 287
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2739
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4925
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15416
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 287
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2739
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4925
Składniki
Mąkę przesiałam przez sitko.
Z tej porcji mąki odmierzyłam 3 łyżki mąki i rozmieszałam z drożdżami, ciepłym mlekiem i cukrem. Odstawiłam zaczyn do wyrośnięcia.
Kiedy zaczyn już wyrósł połączyłam go z pozostałą mąką, dodałam sól, olej ok. 2-3 łyżek.
Wyrobiłam ciasto i rozwałkowałam.
Rozwałkowane ciasto posmarowałam masłem wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Pokroiłam w nierówne paski.
Każdy pasek ciasta rolowałam a na koniec wszystkie splotłam w warkocz.
Piekłam ok. 20 minut w 200 stopniach.
Chlebek jest fantastycznym dodatkiem do grillowanej karkówki czy kiełbaski :D Polecam i życzę smacznego :D To się robi naprawdę szybko! Lidka