Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do grillowanego mięsa :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Mąkę przesiałam przez sitko.
Z tej porcji mąki odmierzyłam 3 łyżki mąki i rozmieszałam z drożdżami, ciepłym mlekiem i cukrem. Odstawiłam zaczyn do wyrośnięcia.
Kiedy zaczyn już wyrósł połączyłam go z pozostałą mąką, dodałam sól, olej ok. 2-3 łyżek.
Wyrobiłam ciasto i rozwałkowałam.
Rozwałkowane ciasto posmarowałam masłem wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Pokroiłam w nierówne paski.
Każdy pasek ciasta rolowałam a na koniec wszystkie splotłam w warkocz.
Piekłam ok. 20 minut w 200 stopniach.
Chlebek jest fantastycznym dodatkiem do grillowanej karkówki czy kiełbaski :D Polecam i życzę smacznego :D To się robi naprawdę szybko! Lidka