Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez, który znakomicie sprawdza się jako dodatek do jajek, wędlin a także sałatek...
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47814
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165673
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47814
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165673
Składniki
Żółtka ucieramy przy pomocy blendera lub miksera na gładką masę. Kiedy żółtka zaczną gęstnieć, dodajemy musztardę i kilka kropel oleju. W trakcie ubijania stopniowo, cienkim strumieniem dolewamy olej. W międzyczasie dodajemy ocet, sok z cytryny oraz pieprz i sól. Ważne jest, aby majonez był ubijany bez przerwy stałą prędkością. Czytając stare książki kucharskie mojej mamy dowiedziałam się, że dobrze jest, gdy wszystkie składniki mają taką samą temperaturę.