Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez, który znakomicie sprawdza się jako dodatek do jajek, wędlin a także sałatek...
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2551
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 370
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4362
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2551
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 370
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4362
Składniki
Żółtka ucieramy przy pomocy blendera lub miksera na gładką masę. Kiedy żółtka zaczną gęstnieć, dodajemy musztardę i kilka kropel oleju. W trakcie ubijania stopniowo, cienkim strumieniem dolewamy olej. W międzyczasie dodajemy ocet, sok z cytryny oraz pieprz i sól. Ważne jest, aby majonez był ubijany bez przerwy stałą prędkością. Czytając stare książki kucharskie mojej mamy dowiedziałam się, że dobrze jest, gdy wszystkie składniki mają taką samą temperaturę.