Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez, który znakomicie sprawdza się jako dodatek do jajek, wędlin a także sałatek...
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10476
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3101
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2209
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 860
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10476
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3101
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2209
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 860
Składniki
Żółtka ucieramy przy pomocy blendera lub miksera na gładką masę. Kiedy żółtka zaczną gęstnieć, dodajemy musztardę i kilka kropel oleju. W trakcie ubijania stopniowo, cienkim strumieniem dolewamy olej. W międzyczasie dodajemy ocet, sok z cytryny oraz pieprz i sól. Ważne jest, aby majonez był ubijany bez przerwy stałą prędkością. Czytając stare książki kucharskie mojej mamy dowiedziałam się, że dobrze jest, gdy wszystkie składniki mają taką samą temperaturę.