Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez, który znakomicie sprawdza się jako dodatek do jajek, wędlin a także sałatek...
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8949
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10554
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8949
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10554
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Żółtka ucieramy przy pomocy blendera lub miksera na gładką masę. Kiedy żółtka zaczną gęstnieć, dodajemy musztardę i kilka kropel oleju. W trakcie ubijania stopniowo, cienkim strumieniem dolewamy olej. W międzyczasie dodajemy ocet, sok z cytryny oraz pieprz i sól. Ważne jest, aby majonez był ubijany bez przerwy stałą prędkością. Czytając stare książki kucharskie mojej mamy dowiedziałam się, że dobrze jest, gdy wszystkie składniki mają taką samą temperaturę.