Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne śląskie kluski,przepis prosty i bezjajeczny.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2663
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1068
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2663
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1068
Składniki
Ziemniaki obieram,kroje w ćwiartki i gotuje w osolonej wodzie do miękkości.
Po czym odlewam wodę,ziemniaki odstawiam by ostygły.
Przeciskam przez praskę,do dużej miski. Wyrównuje wierzch ziemniaków. Łyżką kreśle linie "na krzyż" Jedną część ziemniaków wyciągam i rozkładam równo na pozostałych.
W wolne miejsce wsypuję mąkę do równości z ziemniakami. Całość wyrabiam ręką na jednolitą masę.
Biorę kawałki ciasta na rękę i formuje kluski,palcem tworze dziurke na sos.
W garnku gotuje osoloną wodę,wkładam pojedyńczo kluski,gotuje na średnim ogniu,gdy wypłyną gotuje jeszcze 3 minuty,wyłączam i odstawiam na około 2 minuty. Można podawać :) Smacznego!