Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Labneh – czyli serek z jogurtów greckich. Pyszny własnej roboty serek na kanapki. Bułka czy świeży chlebek posmarowany tym serkiem z dodatkiem świeżych warzyw ogórka, pomidora czy rzodkiewki to już bomba smakowa. Robiąc ten serek dodałam moje ulubione zioła, można dodać takie jakie się lubi, czarnuszkę, sam czosnek, natkę pietruszki – przyprawiamy go wedle własnego smaku albo wcale nie przyprawiamy.
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 93
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 27
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 93
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 27
Składniki
Jogurt przelałam do naczynia i dodałam sól oraz 2 łyżeczki wymieszanych ziół, czyli granulowanego czosnku, suszonych pomidorów i suszonej bazylii. Wymieszałam.
Pieluchę tetrową rozłożyłam na sitku a sitko umieściłam na misce. Przelałam przygotowany jogurt na pieluchę . Związałam luźno pieluchę gumką recepturką. Odstawiłam do lodówki a po ok. 6 godzinach odcisnęłam nadmiar serwatki. Mój serek leżakował 2 doby a przez ten czas odciskałam serwatkę trzy razy. Po tym czasie był już gotowy do jedzenia.