Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe i zdrowe pesto przygotowane z cukinii, idealne do makaronów, ryżu, czy na kanapki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28466
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28466
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Do blendera wrzucamy uprażony na suchej patelni sezam, posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Rozdrabniamy.
Cukinię razem ze skórą kroimy w średniej wielkości kostkę, podsmażamy około 10 minut na 100ml oliwy, dodając chili i sól.
Miękką cukinię przekładamy razem z oliwą na której się dusiła, do pozostałych składników w blenderze, doprawiamy sosem sojowym i sokiem z cytryny. Miksujemy całość do uzyskania gładkiego pesto.