Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe i zdrowe pesto przygotowane z cukinii, idealne do makaronów, ryżu, czy na kanapki.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 591
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75483
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1618
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 591
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75483
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1618
Składniki
Do blendera wrzucamy uprażony na suchej patelni sezam, posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Rozdrabniamy.
Cukinię razem ze skórą kroimy w średniej wielkości kostkę, podsmażamy około 10 minut na 100ml oliwy, dodając chili i sól.
Miękką cukinię przekładamy razem z oliwą na której się dusiła, do pozostałych składników w blenderze, doprawiamy sosem sojowym i sokiem z cytryny. Miksujemy całość do uzyskania gładkiego pesto.