Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe i zdrowe pesto przygotowane z cukinii, idealne do makaronów, ryżu, czy na kanapki.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1914
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 51
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 792
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 934
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 240
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1914
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 51
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 792
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 934
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 240
Składniki
Do blendera wrzucamy uprażony na suchej patelni sezam, posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Rozdrabniamy.
Cukinię razem ze skórą kroimy w średniej wielkości kostkę, podsmażamy około 10 minut na 100ml oliwy, dodając chili i sól.
Miękką cukinię przekładamy razem z oliwą na której się dusiła, do pozostałych składników w blenderze, doprawiamy sosem sojowym i sokiem z cytryny. Miksujemy całość do uzyskania gładkiego pesto.