Do góry

Dodatki Przepis na:

SOS UNCLA BENS

SOS UNCLA BENS

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 944

Pyszne do pizzy i spaghetti a nawet do ryżu

Składniki

  • POMIDORY CZERWONE, 1 kg
  • cebula, 1 kg
  • jabłka(najlepiej antonówki), 1 kg
  • Papryka czerwona, 2 szt
  • KONCENTRAT POMIDOROWY MAŁY, 2 sztm
  • musztarda, 3 łyżki
  • czosnek, 6 ząbków
  • ocet (dodać wody na całą szklankę), 6 łyżek
  • sól, 3 łyżki
  • papryka mielona słodka, 2 łyżki
  • papryka mielona ostra, 1/2 łyżeczki
  • cukier, niecała szklanka
  • liść laurowy, pieprz
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
SOS UNCLA BENS

Przygotowanie

  1. Jabłka i cebulę obrać i pokroić. Dodać wyczyszczoną i pokrojoną paprykę. Pomidory też pokroić, te składniki dusić pod przykryciem 40 minut, dodać pozostałe składniki i gotować 10 minut.Wyjąć liść laurowy zmiksować.Gorący sos wkładać do słoików i odwracać do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: anko bens

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagoda102 09 lutego 2010 Uwaga papryki słodkiej mielonej 2 łyżeczki. Pamiętać

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń