Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wyrazisty smak, pyszna i zdatna do użytku już na drugi dzień.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
250 wiśni i 250 liści zagotować ( 20 minut ) w 2 litrach wody.
Odcedzić i wsypać cukier i kwasek.
Ostudzić.
Gdy już jest ostygnięte wlewamy spirytus i do butelek.
Spożywamy dopiero na drugi dzień, żeby się wszystko dobrze przegryzło.